Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Drenthe

Datum nieuwsfeit: 18-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Dinsdag 18 april 2000 tot 10.00 uur
10:15 dinsdag 18 april 2000

Ernest Zinsmeyer 0592 383017 / 0622 662875

GIETEN

Auto in de sloot
Maandagavond even voor middernacht reden surveillerende politiemensen over de N33 nabij de afslag Eexterveenschekanaal. Daarbij zagen ze een licht branden in de sloot, terwijl dat op die locatie niet gebruikelijk is. Onderzoek wees uit dat een auto, komende uit de richting Veendam, even tevoren op onduidelijke wijze in die sloot terecht was gekomen. De bestuurder, een 43-jarige man uit Coevorden, was bezig uit de auto te komen. Hij had een bloedende hoofdwond, en is per ambulance overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. De auto werd uit de sloot getakeld en afgesleept.

MEPPEL

Alcomobilist
Maandagnacht omstreeks 3.00 uur reed een 42-jarige man uit Wanneperveen met zijn auto over de Noteboomstraat, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij de ademtest blies hij 410, ongeveer 0,95 promille. De man ontving een snelrechtdagvaarding.
BORGER

Inbraak supermarkt
Maandagnacht rond 3.30 uur is een inbraak gepleegd in een supermarkt in de Hoofdstraat. Een buurtbewoner zag tegen die tijd 2 mannen met spullen in de armen de zaak uitkomen. Ze stapten in een donkere personenauto en reden weg richting Ees. Een zoekactie in de omgeving leverde niets op.
Uit de winkel is een hoeveelheid rookwaren gestolen. Om binnen te komen is de toegangsdeur geforceerd.

EEXTERVEENSCHEKANAAL

Verdachte vernielingen aangehouden
Maandagavond omstreeks 23.30 uur heeft de politie op het AZC aan de Semsstraat een 33-jarige bewoner aangehouden, die kort daarvoor vernielingen had gepleegd. Hij had een raam kapot gegooid van de receptie, en ramen van geparkeerde auto's kapot geslagen. Ook had hij enkele auto's bekrast. De man had ruzie gekregen met enkele medebewoners, en ging verhaal halen bij de receptie. Toen hij daar nul op het rekest kreeg pleegde hij de diverse vernielingen. Hij zal dinsdag worden verhoord.

MEPPEL

Fietser beroofd
Maandagnacht tegen 0.45 uur is een 28-jarige man op het Troelstraplein onder bedreiging met een pistool van zijn portemonnee beroofd. De man fietste over de Commissaris de Vos van Steenwijklaan, en zag daar dat er iemand achter hem aan fietste. Op het Troelstraplein stopte hij bij de ingang van de flat, en werd direct aangesproken door de man die achter hem had gefietst. Deze eiste zijn geld. Hij had een pistool in zijn hand, die hij op dat moment doorlaadde. De Meppeler voelde zich ernstig bedreigd en gaf zijn portemonnee; inhoud nog geen tientje. De dader fietste vervolgens weg in de richting Tweeloo. Deze dader reed op een donkere damesfiets, met een blauw of grijs kinderzitje achter op de bagagedrager. De leeftijd van de man is geschat op ongeveer 20 jaar, en hij sprak met een buitenlands accent. Hij droeg een blauw of zwart jack met de capuchon over zijn hoofd. Voor zijn gezicht droeg hij een witte doek met een zwarte print, zodat alleen zijn ogen zichtbaar waren.
De politie is op zoek naar eventuele getuigen, die omstreeks genoemde tijd een man hebben zien fietsen in deze omgeving, of die iemand kennen die aan dit signalement voldoet, in combinatie met de fiets met het zitje.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie