Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vroegtijdige uitoefening aandelenopties dividenduitkering

Datum nieuwsfeit: 18-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam Exchanges

18 Apr 2000 Vroegtijdige uitoefening aandelenopties bij dividenduitkering
Persbericht 2000.045

MOGELIJKHEID VROEGTIJDIGE UITOEFENING AANDELENOPTIES BIJ DIVIDENDUITKERING WORDT VAAK VERGETEN

Amsterdam Exchanges constateert dat in vele gevallen bij de uitkering van dividenden de houder van de calloptie niet de gelegenheid neemt om zijn optie eerder uit te oefenen. Hierdoor wordt de gelegenheid om het dividend te ontvangen gemist en in vele gevallen kan worden geconstateerd dat daarmee de belegger zich in financiële zin benadeelt. Eén en ander is, met de ophanden zijnde april-expiratie, die dit jaar in verband met Goede Vrijdag aanstaande donderdag plaatsvindt, weer actueel.

Nu het "dividendseizoen" er weer aankomt is het van belang deze mogelijkheid van het eerder uitoefenen van opties in overweging te nemen. Als hulp bij de afweging of een bepaalde calloptie in aanmerking komt voor vroegtijdige uitoefening heeft Amsterdam Exchanges een programma ontwikkeld dat van de internetsite van Amsterdam Exchanges (www.aex.nl) kan worden gedownload. U kunt dit programma, de Call Exercise Assistant, vinden door onder "informatiebalie" voor "publicaties" te kiezen. In het pulldown menu staat de Call Exercise Assistant.

© Amsterdam Exchanges / Pers en Public Affairs

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie