Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Emmen zorgt wel voor vervoer gehandicapten'

Datum nieuwsfeit: 18-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen


Persbericht Melanie, 18 april 2000

Geen busje, wel andere vervoersvoorzieningen
Gemeente Emmen zorgt wel voor veilig en menselijk vervoer voor gehandicapten

In het programma 'De week van Willibrord' is tot twee keer toe het beeld geschetst dat de gemeente Emmen niets doet voor het gehandicapte meisje Melanie. De gemeente Emmen neemt nadrukkelijk afstand van dit programma. De gemeente biedt inwoners van Emmen met een handicap, zoals Melanie, meerdere voorzieningen.

Naast algemene voorzieningen, zoals rolstoelen en woningaanpassingen, biedt de gemeente Melanie de volgende vervoersvoorzieningen:
* Het gratis vervoer van en naar school in een rolstoeltaxi;
* Als het meisje zich op school niet lekker voelt, kan er een rolstoeltaxi besteld worden zodat ze meteen naar huis kan. De kosten hiervan worden volledig door de gemeente vergoed;
* Melanie krijgt een individuele vervoersvergoeding voor een rolstoeltaxi van f 623,40 per kwartaal.

Hiervan kan Melanie meerdere malen per week haar contacten in de regio met een rolstoeltaxi bezoeken. Voor deze voorziening heeft het gezin zelf gekozen. Een andere keuzemogelijkheid was het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (De Regiotaxi), waarbij Melanie tegen een gereduceerd tarief zou reizen en haar moeder gratis mee kan.

Uiteraard heeft de gemeente begrip en medeleven voor de situatie van Melanie. Echter, er zijn momenteel ruim 6500 mensen met een handicap, die in de gemeente Emmen een beroep doen op de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG). Allemaal mensen met hun eigen leed en achtergrond. Voor al deze mensen wil de gemeente vaak meer doen dan in haar mogelijkheden ligt. De gemeente heeft echter te maken met een beperkt budget en een groot aantal aanspraken op de WVG. Bovenop de 11 miljoen die de gemeente van het Rijk ontvangt, legt de gemeente zelf 2 miljoen bij. De gemeente moet bij iedere aanvraag daarom nagaan welke voorziening geschikt is voor de betrokkene. Hierbij moet zij altijd kiezen voor de goedkoopste adequate voorziening. De gemeente is van mening dat de aan Melanie verstrekte voorzieningen op dit moment voldoende zijn.


Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend (c)2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie