Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BOS komt met oplossing VPB-heffing voor fondsenwervers

Datum nieuwsfeit: 18-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE FIN

www.minfin.nl

MIN FIN:BOS KOMT MET OPLOSSING VPB-HEFFING VOOR FONDSENWERVERS

PERSBERICHTNR. 00-091 Den Haag 18 april 2000

BOS KOMT MET OPLOSSING VPB-HEFFING VOOR FONDSENWERVERS

Staatssecretaris Wouter Bos heeft vandaag in een brief aan de Tweede Kamer aangekondigd met een wetswijziging te komen rond de VPB-heffing bij fondswervende instellingen. Dit zijn bijvoorbeeld instellingen die gebruikte goederen inzamelen om de opbrengst daarvan af te staan aan goede doelen. Deze instellingen zijn in het algemeen belastingplichtig voor de vennootschapsbelasting.

De huidige wettelijke bepalingen geven doorgaans niet de mogelijkheid om dergelijke opbrengsten buiten de winstberekening voor de VPB-heffing te houden. De staatssecretaris vindt een dergelijke heffing over de door de fondsen aan goed-doelinstellingen af te dragen opbrengsten echter niet wenselijk.

Een wetsvoorstel waarin een oplossing voor dergelijke situaties kan worden bereikt zal bij de Tweede Kamer worden ingediend. Vooruitlopend op dit wetswijziging zal de staatssecretaris in individuele gevallen bezien of onder voorwaarden een tegemoetkoming kan worden verleend. Daarvoor is in ieder geval van belang dat een fondswervende instelling zich tegenover een goed-doelinstelling contractueel heeft verplicht om de netto opbrengsten uit haar activiteiten af te dragen aan de goed-doelinstelling en dat deze uitkeringen ook daadwerkelijk worden gedaan.

Woordvoerder drs. P.A.W. Lamers
Telnr. 070-3428403


18 apr 00 17:42

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie