Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over verstrekking Schengen-visa

Datum nieuwsfeit: 18-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragenformulier 18 april 2000


2990010010

Vragen van het lid Van Oven (PvdA) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de verstrekking van Schengen-visa door de Franse ambassade in Tbilisi (Georgie). (Ingezonden 18 april 2000)


1

Kunt u cijfers verstrekken met betrekking tot de aantallen Schengen-visa die, met het oog op verblijf in Nederland, in 1997, 1998 en 1999 zijn aangevraagd en verstrekt door het Franse consulaat in Tbilisi uit naam van het Koninkrijk der Nederlanden?


2

Kunt u aangeven of het percentage verstrekte visa op significante wijze afwijkt van percentages voor Nederland verstrekte visa in andere Oost-Europese landen?


3

Indien er een significante afwijking bestaat is daar dan een verklaring voor te geven?


4

Kunnen personen, aan wie door de Franse consul geen visum wordt verstrekt, alsnog in persoon een aanvraag doen bij de Nederlandse ambassade in Kiev?


5

Zo ja, kunt u aangeven aan welk percentage van deze herkansings-aanvragen alsnog een visum wordt verstrekt?


6

Hoe is dit percentage te verklaren?


7

Wordt aan personen wier visum-aanvraag wordt afgewezen altijd te kennen gegeven dat tegen die beslissing beroep openstaat bij de bestuursrechter in Nederland?


8

Bent u -afhankelijk van de door u op de vragen 1 t/m 67 gegeven antwoorden -bereid te overwegen de visum- verstrekking in Tblisi te doen geschieden door een ander consulaat dan dat van Frankrijk dan wel door het consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden?


9

Bent u bereid -afhankelijk van het op vraag 8 gegeven antwoord - te overwegen in Tblisi een ambassade te openen (zoals door u gesuggereerd tijdens het AO over de Kaukasus op 9 februari 2000)?

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie