Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Capele: 6,5 ton herinrichting sportpark Couwenhoek

Datum nieuwsfeit: 18-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel


College stelt 6,5 ton beschikbaar voor herinrichting sportpark Couwenhoek

Toen vorig jaar de korfbalverenigingen AKV De Bermen en CKV De Kapellen besloten tot een fusie en de activiteiten op sportpark Schenkel concentreerden, kwam er aan de Couwenhoekseweg ruimte vrij. De gemeente is vervolgens met de huidige gebruikers van het sportpark aan tafel gaan zitten om de wensen en mogelijkheden te inventariseren. Ook heeft de gemeente contact gezocht met de Capelse Sport Federatie.

De herinrichting op hoofdlijnen
Een voetbalveld van CVV Zwervers wordt omgebouwd tot een specifiek WETRA-veld. WETRA staat voor wedstrijd en trainingsveld en heeft als voordeel dat zon veld dankzij een verbeterde ondergrond en drainage intensiever kan worden gebruikt. Ook laat de gemeente een voormalig korfbalveld renoveren ten behoeve van Zwervers en krijgt de voetbalclub een eigen toegangshek met aan weerszijden een terreinafscheiding (struiken).
Sparta-cricket kan zijn intrek nemen in het oude korfbalclubgebouw en het cricket/kofbalveld gaan gebruiken. Tevens wordt dit veld gerenoveerd en vergroot met de naast dit veld gelegen halfverharde voetbaltrainings- strook. Ook de jeu de boulesbakken verhuurt de gemeente aan deze sportclub.

Ten behoeve van FC Maluku zal de gemeente de bestaande trainingsstrook naast het clubgebouw vergroten en hier tevens lichtmasten plaatsen. Doel van deze maatregel is het ontlasten van het hoofdveld.

Tot slot laat de gemeente de toegangspoort tot het sportpark opknappen. Zo komen er bijvoorbeeld naamborden van de gebruikers van het sportpark.

Als de commissie positief reageert op het raadsvoorstel begint de aannemer direct met de aanleg van het WETRA-veld. De overige zaken worden vervolgens in de komende zes maanden aangepakt.

Het besluitvormingsproces
Aanstaande dinsdag 18 april buigt de commissie voor financiën sport, cultuur en grondzaken zich over het raadsvoorstel. De Capelse gemeenteraad moet op 15 mei definitief groen licht geven voor het opknappen en herinrichten van Sportpark Couwenhoek en het bijbehorende budget.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie