Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Tilburg: 9 miljoen voor voetbalclub Willem II

Datum nieuwsfeit: 18-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg


18-4-2000

Gemeentegarantie van 9 miljoen
voor Willem II

16 skyboxen en ingrijpende verbouwing
Het college van b&w heeft besloten aan de Raad voor te stellen het verzoek van de bvo om een gemeentegarantie van 9 miljoen voor de verbouwing van het stadion in te willigen. De betaald voetbal organisatie Willem II heeft de garantie nodig voor de bouw van 16 skyboxes. Het gaat om een investering van totaal 12 miljoen gulden.
Ondanks het financiële risico is het afgeven van een gemeentegarantie toch verantwoord, gelet op de toegevoegde waarde van Willem II voor de stad, vergelijkbaar met de toegevoegde waarde van bijvoorbeeld culturele instellingen.

Gezien het gegeven dat de gemeente Tilburg erg terughoudend omgaat met het verlenen van gemeentegaranties zijn, naast de standaardvoorwaarden, de volgende voorwaarden toegevoegd aan de garantstelling:

* · de garantie gelijk aan/ met de aflossing moet aflopen,
* · de BVO moet een negatieve hypotheekverklaring afgeven (geen hypotheek vestigen zonder toestemming gemeente),
* · de (onder)grond blijft in (volle) eigendom van de gemeente,
* · de huuropbrengst wordt gestort op een geblokkeerde rekening die alleen gebruikt kan worden voor het betalen van rente en aflossing.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie