Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Demonstratie Malieveld: meer kwaliteit in HBO

Datum nieuwsfeit: 19-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws van de Socialistische Partij


HBO: Geld terug of kwaliteit omhoog!

Al jaren gaan de collegegelden voor het HBO harder omhoog dan de kwaliteit. Extra collegegeld dat betaald was om juist de kwaliteit omhoog te krijgen! Computerruimtes, extra docenten, betere organisatie, enz.

Het geld is echter in een gat gevallen omdat minister Hermans van Onderwijs meer ziet in aflossen van de staatsschuld dan in investeren in onderwijs. Reden genoeg om politici en hogescholen voor een keus te stellen:

* Of nu extra geld van de overheid om de beloofde kwaliteitsverbetering wel door te voeren. Dat bedrag moet net zo hoog zijn als het bedrag dat extra betaald is door studenten aan collegegeld.

* Of al dat geld terug betalen aan studenten omdat het niet gebruikt is voor de kwaliteitsverbetering.


19 april: Een dag tijd voor kwaliteit!

Kom ook op woensdag 19 april van af 11:30 uur naar het Malieveld in Den Haag om te demonstreren voor meer kwaliteit in het HBO. Later op de middag is een optocht door de stad.
Programma: Op het Malieveld speelt vanaf 11:30 DJ Eric E. Vanaf 13:00 uur komen er sprekers, columniste Carrie, de Trockener Kecks en de Travolta's treden op, enz enz. Vanaf ongeveer 15:00 uur begint een demonstratieve optocht door het centrum van Den Haag.
De actie is een initiatief van het Landelijk Actie Comité en de LSVb. ROOD, jongeren in de SP, wil ook meer kwaliteit in het HBO en helpt mee met het mobiliseren van mensen om de boodschap duidelijk over te laten komen.
HBO: Geld terug of kwaliteit omhoog!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie