Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Biezenplanten onderdrukken gas in zoetwatermoeras

Datum nieuwsfeit: 19-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht, 12 april 2000
BIEZENPLANTEN ONDERDRUKKEN GAS IN ZOETWATERMOERAS

YERSEKE/NIJMEGEN - Zoetwatermoerassen stoten minder methaan - een berucht broeikasgas - uit als ze met biezen begroeid zijn. Woensdag 19 april promoveert Frans-Jaco van der Nat in Nijmegen op de 'gashuishouding' van natuurlijke wetlands. De onderzoeker van het Nederlands Instituut voor Oecologisch Onderzoek (NIOO) te Yerseke ziet voor zijn resultaten ook toepassingen bij 'waterplantenfilters'. Deze filters zijn natuurlijke reinigingsvijvers voor afvalwater.

Methaan is een belangrijk broeikasgas. Wetlands, zowel natuurlijke moerassige gebieden als rijstvelden, hebben een groot aandeel in de methaan-productie. De planten in de wetlands blijken van grote ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie