Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Arbeidsverhoudingen nog weinig gedecentraliseerd

Datum nieuwsfeit: 19-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht


17 april 2000
Overheid en CAO-partijen blijven dominante rol vervullen

Arbeidsverhoudingen nog weinig gedecentraliseerd

De decentralisatie rondom arbeidsvoor- waardenvorming binnen het bedrijfsleven wil nog niet erg vlotten. De overheid en de sociale partners op landelijk en bedrijfstakniveau verkondigen weliswaar dat zij meer ruimte geven aan ondernemers en aan werknemers binnen bedrijven, maar ondertussen blijken zij nog een dominante rol te spelen. Tot deze conclusie komt promovendus Frank Tros in zijn onderzoek `Decentralisering van arbeidsverhoudingen'. Tros hoopt hierop te promoveren op woensdag 19 april 2000 aan de faculteit Sociale
Wetenschappen.

Sinds het befaamde `Akkoord van Wassenaar' uit 1982 is de overheid wel meer teruggetreden als het gaat om loon, sociale zekerheid en arbeidstijden. Dit heeft er volgens Tros toe geleid dat de invloed van de CAO-partijen in ons land is versterkt. Zij hebben door de overheid gedecentraliseerde regelingen namelijk opgevangen met collectieve regelingen, waardoor de speelruimte op ondernemingsniveau nauwelijks toeneemt. Omdat de sociale partners eenzelfde koers volgen, leidt de decentralisatie die er is, maar in beperkte mate tot differentiatie. Bovendien zijn werkgeversverenigingen en vakbonden overgegaan tot centralisatie binnen bedrijfstakken. Ook is het opmerkelijk dat de overheid recent weer oprukt.

Tros wil met zijn onderzoek de beleidsmakers een spiegel voorhouden en hen wijzen op het feit dat er in veel gevallen geen sprake is van decentralisatie. De intenties rond "maatwerk" en "differentiatie", die in ons land vanaf 1982 in verhoogde mate zijn te horen, zijn maar in zeer beperkte mate werkelijkheid geworden. De promovendus heeft systematisch onderzoek gedaan naar veranderingen in de wetgeving en in CAO's gedurende de periode 1982-2000. In vijf bedrijfstakken zijn trends in overleg, regelgeving en praktijk geanalyseerd. Hierbij is zijn aandacht uitgegaan naar een breed terrein van de arbeidsvoorwaardenvorming: lonen, arbeidstijden, werknemersverzekeringen, arbeidsomstandigheden en scholing.

Tros noemt in zijn proefschrift kansen en bedreigingen die aan decentralisatie verbonden zijn. `Het onderzoek laat zien dat de bedreigingen zich nog niet of nauwelijks hebben gemanifesteerd, maar tegelijkertijd hebben de kansen zich nog maar weinig kunnen ontwikkelen'.

Het onderzoek laat tevens zien dat momenteel de signalen op verdere decentralisatie staan. De roep van bedrijven naar meer prestatiebeloning en differentiatie in het arbeidsvoorwaardenbeleid klinkt steeds luider. Volgens Tros vragen ook individuele werknemers steeds meer naar maatwerk in arbeidstijden, verlof, verzekeringen, uittredings- en scholingsvoorzieningen en andere `employee benefits'.

Na zijn studie Sociologie werkte Frank Tros twee jaar bij het Psychologisch Instituut Hilversum als consultant rond leeftijdsbewust personeelsbeleid. Tussen 1995 en 1999 was hij werkzaam als AIO bij de onderzoeksschool Arbeid, Welzijn en Sociaal-economisch Bestuur van de Universiteit Utrecht. Momenteel is Tros als onderzoeker verbonden aan het Hugo Sinzheimer Instituut van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

Woensdag 19 april 2000, 14.30 uur
Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht
Promotie: 'Decentralisering van arbeidsverhoudingen. Een onderzoek naar de arbeidsvoorwaardenvorming in de Nederlandse private sector in de periode 1982 - 2000'
Drs. F. H. Tros, faculteit Sociale Wetenschappen
Voorlichter Sarah Scholts

(030) 253 3492

Home UU Uw reactie Find

Laatst gewijzigd: 17 april, 2000
Communicatie Service Centrum
Heidelberglaan 8

3584 CS Utrecht
Telefoon (030) 2533550 / 2532572
Mediavragen per Email: (UUmedia@csc.usc.uu.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie