Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symposium: Hoe reëel is de Nieuwe Economie?

Datum nieuwsfeit: 19-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen


Zoeken in het persarchief 18 apr 2000

Nummer 53 12 april 2000

Symposium studievereniging algemene economie

Hoe reëel is de Nieuwe Economie?

Sprekers
Noot voor de pers

Wat zijn de oorzaken van de sterke economische groei van de afgelopen jaren? De 'Nieuwe Economie-theorie' biedt een verklaring, maar bestaat de Nieuwe Economie eigenlijk wel? En wat voor gevolgen hebben de huidige ontwikkelingen voor Nederland? Deze en andere vragen komen aan bod op het symposium Economische groei verklaard; hoe reëel is de Nieuwe Economie? Het symposium vindt plaats op woensdag 19 april 2000 en wordt georganiseerd door de economische studievereniging Creative Destruction van de Rijksuniversiteit Groningen.

Creative Destruction is een studievereniging voor studenten die geïnteresseerd zijn in de algemene economie. De vereniging organiseert ieder jaar een symposium. Dit negende symposium met lezingen, workshops en discussierondes, vindt plaats op 19 april van 9.30 tot 17.30 uur in congrescentrum 'Het Tehuis' aan de Lutkenieuwstraat 13 te Groningen.

Sprekers

Het symposium opent met een aantal lezingen over het centrale thema. De sprekers zijn onder meer: prof.dr. L. Soete, hoogleraar Economie aan de Universiteit Maastricht en directeur van het MERIT (Maastricht Economic Research Institute on Innovation and Technology), dr. J.P.G. Reijnders, universitair hoofddocent Economie en Beleid aan de Universiteit Utrecht, prof.dr. G.M.M. Gelauff, directeur Institutionele Analyse van het Centraal Planbureau en mr. J. van Walsem, Tweede-Kamerlid voor D66.

Workshops en discussieronden

Op het middagprogramma staan workshops die worden verzorgd door De Nederlandsche Bank, Nederlandse Mededingingsautoriteit, Rabobank, FNV Bondgenoten, Cap Gemini en PricewaterhouseCoopers. De middag wordt afgerond met twee debatrondes met de thema's: 'The shareholdervalue' en 'Rivaliteit als Schepper van de Nieuwe Economie?'.

Noot voor de pers

Voor meer informatie:

* Nadia Oost, voorzitter Creative Destruction,
* telefoon (050)363 45 36,

* fax (050)363 72 08,

* e-mail (credes@eco.rug.nl) of

* homepage www.efv.nl/credes.

Inschrijving is mogelijk tot drie dagen voor het symposium. De inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij Creative Destruction.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie