Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 19-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Woensdag 19 april 2000, 18.00 uur

Tweede verdachte in moordzaak aangehouden
Utrecht - De tweede verdachte waar de politie naar op zoek was inzake de dubbele moord aan de Oudegracht, heeft zich vanmiddag gemeld aan het politiebureau aan de Kroonstraat. Omstreeks vier uur is de 32-jarige Utrechter aangehouden en inverzekering gesteld.
In belang van het onderzoek worden geen nadere mededelingen verstrekt.

Woensdag 19 april 2000, 09.30 uur

Onderzoek inzake dubbele moord
Utrecht - Het rechercheteam, dat is belast met het onderzoek naar de dubbele moord gepleegd in een woning aan de Oudegracht, heeft de identiteit van een tweede verdachte vastgesteld. Het betreft een 32-jarige Utrechter.

De officier van justitie in Utrecht heeft de aanhouding van de man gelast. Hij staat internationaal gesignaleerd. Het onderzoek richt zich voor een belangrijk deel op zijn aanhouding.

De eerste verdachte, een 68-jarige Utrechter, is afgelopen maandag door de rechter-commissaris, in verband met zijn betrokkenheid bij de moordzaak, in voorlopige hechtenis gesteld.

28 bromfietsen inbeslaggenomen tijdens controle Utrecht - De Utrechtse politie hield dinsdagmiddag en -avond in de stad opnieuw een grote controle op snor- en bromfietsen (scooters). Motorrijders van de politie brachten 30 bestuurders met hun scooters ter controle naar het politiebureau aan de Kroonstraat. Slechts twee scooters doorstonden de controle !

De overige 28 snor- en bromfietsen werden voor een nader technisch onderzoek inbeslaggenomen, omdat:

- de scooter als gestolen bij de politie stond gesignaleerd
- het framenummer vals was of geheel ontbrak
- de motor fors was opgevoerd

- het voertuig niet was verzekerd;

- de remmen niet of onvoldoende werkten.

Bovendien werden ruim vijftig bekeuringen aan bestuurder en duopassagiers uitgedeeld voor het niet hebben van een gele of oranje plaat, het niet dragen van een helm, het niet bezitten van een bromfietscertificaat en het niet voeren van een verzkeringsplaatje.

In de wijk Zuilen kwam het tot een wilde achtervolging van een bromfietser met duopassagier. Op het Boerhaaveplein kon het tweetal door een politiemotor worden klemgereden en onder grote belangstelling van bewoners worden aangehouden.

Na zoekactie inbrekers ingerekend
Utrecht - Dankzij een melding van een getuige kon de politie de afgelopen nacht omstreeks vier uur twee Utrechters, 34 en 19 jaar oud, aanhouden. Zij hadden met een straattegel een ruit ingegooid van een bedrijfspand aan de Amsterdamsestraatweg. Uit het pand namen zij computerapparatuur en een diplomatentas met documenten weg.
Bij aankomst van de politie waren de daders gevlogen. De politie organiseerde een zoekactie en trof de twee inbrekers in de Fokkerstraat aan. Zij zijn ingesloten.

Schilder breekt enkel
Utrecht - Een 43-jarige schilder uit Culemborg is dinsdagochtend tijdens zijn werkzaamheden van een trap gevallen en brak zijn enkel.
Hij was op de Monnetlaan (Kanaleneiland) op een hoogte van ca. 3 meter verf aan het verwijderen toen de trap waarop hij stond onderuit gleed. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. De arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie