Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA en CDA over beursgang World Online

Datum nieuwsfeit: 19-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragenformulier 19 april 2000


29900010130

Vragen van de leden Witteveen-Hevinga (PvdA) en De Haan (CDA) aan de minister van Financiën over de beursgang van World Online. (Ingezonden
19 april 2000)


1

Verdient de rol van zelfregulering van AEX ten aanzien van emissies en nieuwe beursnoteringen geen aanpassing?


2

Hoe beoordeelt u de waardering van de zogenaamde «nieuwe economie»-fondsen die langdurig negatieve bedrijfsrendementen boeken, en waar de conventionele waarderingsmethoden niet op van toepassing lijken te zijn?


3

Verdient de mogelijkheid van een waardeschatting door een onafhankelijk bureau geen overweging, om deze vervolgens verplicht op te laten nemen in het prospectus?


4

Wat is het mogelijke effect van de «nieuwe economie»-fondsen op de financiële stabiliteit, niet alleen op de aandelen- en optiemarkten, maar ook in de reële sector?


5

Bent u bereid de onderzoeksresultaten van de STE en DNB zo spoedig mogelijk aan de Kamer te zenden?


6

Beschikken de STE en DNB over voldoende instrumenten om effectief toezicht te houden, en waar nodig in te grijpen?


7

Is het waar dat de AEX vorig de eisen voor een beursgang onder druk van de internationale concurrentie heeft versoepeld? 1)


8

Kunt u een overzicht geven van de regels die bij de verschillende nationale beurzen in de Europese Unie en de Verenigde Staten worden gehanteerd met betrekking tot beursintroducties? Welke conclusies verbindt u daaraan?


9

Is het waar dat de concurrentie met betrekking tot emissies en noteringen tussen beurzen verschuift naar de banken? 1)


10

Bent u bereid een discussie over deze mogelijke onderlinge concurrentie te entameren in de Europese Unie teneinde ongewenste beleidsconcurrentie te voorkomen?


11

Bent u bereid de antwoorden op de gestelde Kamervragen over het onderhavige onderwerp 1) zoveel mogelijk gelijktijdig aan de Kamer te zenden?

Toelichting:

Deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen terzake van het lid Voûte-Droste, ingezonden 6 april 2000, de leden Vendrik en Harrewijn, ingezonden 11 april 2000 en het lid Giskes, ingezonden 19 april 2000.

Telegraaf, 11 april jl.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie