Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws en informatie gemeente Castricum

Datum nieuwsfeit: 19-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Castricum


Info-bulletin gemeente Castricum

Het gemeentebestuur en alle medewerkers van de gemeente Castricum wensen iedereen prettige paasdagen!

KENNISGEVING ONTVANGEN AANVRAGEN OM EEN BOUWVERGUNNING / MELDINGEN BOUWVOORNEMEN

070400 Prinses Marijkestraat 9 uitbreiding woning
100400 Weberstraat 2 uitbreiding woning

De kennisgeving van een aanvraag impliceert niet dat de vergunning wordt verleend.

KENNISGEVING TER INZAGE LIGGENDE MELDINGEN EN AANVRAGEN BOUWVERGUNNINGEN

Met ingang van donderdag 20 april 2000 liggen, in verband met een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan, gedurende 2 weken bij de receptie van het gemeentehuis de volgende plannen ter inzage:
Vondelstraat 25 vergroting schoolgebouw

Tine Marcushof 19 uitbreiding woning

Prinses Beatrixstraat 16 uitbreiding woning

Johan Willem Frisostraat 25 uitbreiding woning

Met ingang van donderdag 20 april 2000 liggen, in verband met een vrijstelling artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, gedurende 4 weken bij de receptie van het gemeentehuis de volgende plannen ter inzage:

Korte Cieweg 10 verplaatsing garage

Prinses Marijkestraat 9 uitbreiding woning

Een ieder kan gedurende deze termijn van terinzagelegging schriftelijk bedenkingen tegen het verlenen van deze vrijstelling bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen.

FEESTDAGEN

Vrijdag 21 april (goede vrijdag) en maandag 24 april (tweede paasdag) is het gemeentehuis gesloten vanwege de feestdagen.
OPHALEN HUISVUIL TIJDENS DE FEESTDAGEN

De grijze rolemmer wordt in wijk 1 (Noordend) niet op vrijdag 21 april geleegd, maar op donderdag 20 april. In wijk 10 (deel Alberts Hoeve) wordt de grijze rolemmer niet geleegd op maandag 24 april maar op dinsdag 25 april. De groene rolemmer wordt in de wijken 9 en 10 (Alberts Hoeve) niet geleegd op vrijdag 21 april. In de wijken 3 en 4 wordt de groene rolemmer op maandag 24 april niet geleegd. Raadpleeg zonodig het afvalophaalschema. Doordat op deze dagen een dubbele route gereden moet worden, wordt u verzocht de rolemmers al s' ochtends vroeg (7.30 uur ) aan de weg te zetten.

AFVALSTRAAT SCHULPSTET

De Afvalstraat op Schulpstet is op vrijdag 21 april en op zaterdag 22 april geopend. Vrijdag van 8.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00. Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Verder worden een aantal grote metalen containers geleegd en worden de gebruikelijke werkzaamheden verricht na afloop van de weekmarkt.

WIJKAVONDEN

Het gemeentebestuur van Castricum nodigt alle inwoners uit voor de Wijkavonden. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u vragen stellen en praten met het college van Burgemeester en Wethouders over het "wonen en leven" in Castricum.

Woningbouw, verkeer, vervoer, onderhoud van straten, vandalisme, cultuur, onderwijs, ouderenbeleid en jeugdzaken, maar ook over de CAL kunt u vragen stellen.

Er worden drie avonden georganiseerd, voor drie delen van de gemeente. Op deze manier kunnen zaken die in uw wijk spelen besproken worden op de wijkavond die voor uw buurt bestemd is.

Natuurlijk bent u ook welkom op de andere avonden mocht u verhinderd zijn!

De volgende wijkavonden zijn gepland:

Maandag 17 april om 20.00 uur in hotel Borst voor de bewoners van Bakkum

Woensdag 19 april om 20.00 uur in Geesterhage voor de inwoners van Castricum ten oosten van de Soomerwegh

Dinsdag 16 mei om 20.00 uur in de zaal van de Agrarische School,(Clusius College) voor de bewoners van de wijken tussen de spoorlijn en de Soomerwegh .

De avonden eindigen uiterlijk om 22.30 uur.

GROENTE, FRUIT EN TUIN AFVAL (GFT)

Vanaf 1 april wordt het GFT-afval weer iedere week opgehaald. Wij verzoeken u de groene bakken voor half acht s'morgens aan de weg te zetten, want de ophaalroutes zullen weer enigszins moeten worden aangepast. Raadpleeg zonodig uw afvalkalender.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR BRANDWEER

Als je niet langer toeschouwer wilt zijn..........

De brandweer in Castricum zoekt vijf vrijwilligers die de 37 mannen en 3 vrouwen van het corps wil komen versterken.

De brandweer Castricum bestaat uit een groep stressbestendige sportievelingen met lef en een enorme teamgeest, en aan deze eisen moet jij als de vrijwilliger ook voldoen.

Want je volgt dezelfde opleiding als de beroepsmedewerkers omdat je ook hetzelfde werk moet verrichten. En het werk stelt nogal wat eisen aan je. De helft van alle meldingen gaat om brand, daarnaast krijg je te maken met het bevrijden van mensen of dieren die bekneld zitten, het opruimen van gevaarlijke stoffen en het verwijderen van boomstronken en takken die na een storm op de weg liggen.

Wij verwachten van jou dat je binnen 6 minuten ter plaatse bent als er een melding komt. En dat je vaak beschikbaar bent, ook in de weekenden en nachten, want een brand ontstaat niet enkel tijdens kantooruren.

Je bent bereid een opleiding te volgen met verplichte en keuzevakken, gevolgd door een rijksexamen en je bent iedere week aanwezig tijdens de oefenavond om jouw kennis en vaardigheden uit te breiden.

Ben je nog niet geschrokken van dit eisenpakket? Dan zoeken we jou!

Als je tussen de 18 en 40 jaar bent, minstens 1.65 m. lang en een opleiding op ten minste LTS, MTS of MAVO hebt, bel dan met de kazerne 0251-661357 voor meer informatie en/of een sollicitatieformulier.

Brandweer Castricum

Postbus 338

1900 AH Castricum

BEREIKBAARHEID GEMEENTE

Het gemeentehuis is 's morgens vanaf 8.30 telefonisch te bereiken. Wanneer zich voor 8.30 uur een probleem voordoet waar u de gemeente voor nodig hebt, zoals een verstopt riool dan kunt u de gemeente rechtstreeks bereiken van 7.30 uur tot 8.30 uur op nummer 661327.

Gemeente Castricum, 19 april 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie