Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 19-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE LEIDERDORP Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: Elene de Kruijf
Datum: 19 april 2000

Rijden onder invloed Noordwijk Een 44 jarige automobilist uit België is woensdag 19 april omstreeks 01.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Leon Senfstraat toen hij gecontroleerd werd. Bij de ademanalyse bleek dat de man een ademalcoholgehalte had van 555, de limiet is 235. Hij kreeg een boete van f 900,- en een rijverbod.

Rijden onder invloed Noordwijkerhout Een 48 jarige automobilist uit Warmond is woensdag 19 april omstreeks 02.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de ‘s-Gravendamseweg toen hij gecontroleerd werd. Bij de ademanalyse bleek dat de man een ademalcoholgehalte had van 395, de limiet is 235. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Aanhoudingen na inbraak Voorschoten De politie heeft dinsdag 18 april omstreeks 18.30 uur twee 15 jarige jongens uit Voorschoten aangehouden op verdenking van inbraak. De politie kreeg een melding dat er was ingebroken in een woning aan de Stadwijkstraat. Bij het naderen van de woning werden drie jongens gezien die voldeden aan het opgegeven signalement. Twee konden er na een worsteling aangehouden worden, een derde verdachte wist te ontkomen. Een agent heeft bij de worsteling een gekneusde rib opgelopen. Het tweetal had sieraden bij zich welke afkomstig waren van diefstal. De zaak wordt verder onderzocht.

Aanrijding met letsel Gouda Op de Fluwelensingel heeft dinsdag 18 april omstreeks 15.30 uur een aanrijding plaatsgevonden. Een 72 jarige Fransman die over de Fluwelensingel liep werd aangereden door een 16 jarige bromfietser uit Snelrewaard. Daarna is de bromfietser nog tegen een personenauto aangereden. De voetganger en de bromfietsen zijn door de aanrijding beiden gewond geraakt en met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De Fluwelensingel is tussen de Doelenstraat en Hanepraai afgezet geweest.

Rijden onder invloed Gouda Een 25 jarige automobilist uit Gouda is woensdag 19 april omstreeks 00.30 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Majoor Fransstraat toen hij werd gecontroleerd. Bij de ademanalyse had hij een ademalcoholgehalte van 465, de limiet is 235. Hij heeft een proces-verbaal en een rijverbod gekregen.

Aanhouding na inbraak Gouda Een 17 jarige man uit Gouda is woensdag 19 april omstreeks 02.30 uur aangehouden op verdenking van inbraak. De politie kreeg een melding dat er drie jongen een pand probeerden open te breken aan de Burg. Martenssingel. Bij het naderen van het pand troffen de agenten een jongen aan die aan een van de opgegeven signalementen voldeed. De jongen is ingesloten en het onderzoek wordt in de loop van de dag voortgezet.

Onder invloed Alphen aan den Rijn Woensdagmorgen 19 april heeft de politie in de Van Reedestraat een 30-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Om 02:00 uur parkeerde de man juist zijn auto. Bij controle van de agenten bleek hij onder ivloed van alcohol te zijn. Er werd een gehalte van 625 microgram; 1,40 promille, vastgesteld. Het rijbewijs van de Alphenaar is ingevorderd.

Verkeersongeval met letsel Lekkerkerk
Op de kruising van de Tiendweg-Oost met de Weidelaan is dinsdag 18 april om 17:15 uur een ongeval gebeurd. Een 30-jarige vrouw uit Lekkerkerk reed met de auto over de Tiendweg komend uit de richting van de Kerkweg. Bij de kruising met de Weidelaan kwam van links een bromfietser. De 16-jarige jongen uit Lekkerkerk verleende aan de auto geen voorrang, waarop de aanrijding volgde. Hierbij liep hij letsel op aan zijn been. Ambulancepersoneel en artsen van de traumahelicopter hebben aan het slachtoffer, dat veel pijn had, hulp verleend. Op locatie is de Lekkerkerker onder narcose gebracht, waarna hij met de ambulance naar het Dijkzicht ziekenhuis is gebracht. Daar is hij geopereerd aan een gebroken dijbeen. De automobiliste kwam met de schrik vrij.
Noot aan de redactie
Tussen 10.00 en 12.30 uur houden wij werkoverleg. Eventuele vragen daarom graag voor of na die tijd. Met vr. groet, Elene de Kruijf, 071-5459801.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie