Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Neushoorns verhuizen naar nieuwe thuisbasis

Datum nieuwsfeit: 19-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wereld Natuur Fonds NederlandNEUSHOORNS VERHUIZEN NAAR NIEUWE THUISBASIS

Zeist, 19 april 2000 - Onlangs zijn negen grote Aziatische neushoorns succesvol verplaatst van het Royal Chitwan National Park naar Royal Bardia National Park in Nepal. De reden voor deze verhuizing was dat de populatie neushoorns in Chitwan stabiel is en in Bardia geen stabiele populatie van neushoorns leeft. Nu, na de verhuizing, leven er in Nepals Royal Chitwan National Park 500 neushoorns en in Royal Bardia National Park 52 neushoorns.

De verhuizing

Voor de verhuizing van de neushoorns (met een gemiddeld gewicht van twee ton, wat gelijk staat aan een zware auto) werden vrachtwagens gebruikt. De reis duurde ongeveer 12 uur. De verplaatsing gebeurde op een zo comfortabel mogelijke manier, zodat de neushoorns er bijna niets van merkten. Het actieteam heeft, rijdend op plaatselijke olifanten, de neushoorns geselecteerd die geschikt waren voor een verhuizing. Met behulp van een peil verdoofde het team de dieren en werden de neushoorns in een vrachtwagen geladen voor de reis naar de nieuwe thuisbasis.

Dankzij steun donateurs Wereld Natuur Fonds

Deze verplaatsing van neushoorns kon alleen uitgevoerd worden dankzij de financiële steun van de donateurs van het Wereld Natuur Fonds. Door deze steun kan in Bardia een sterke populatie ontstaan, in de hoop dat de Aziatische neushoorn uiteindelijk in Nepal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie