Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VWS over pillendraaiende praktijk apotheekhoudende huisarts

Datum nieuwsfeit: 19-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Pillendraaiende praktijken van apotheekhoudende huisartsen

De Voorzitter van de Vaste Commissie voor
Volksgezondheid, Welzijn en Sport van de
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

DBO-CB-U-2064032

19 april 2000

In antwoord op de vraag van uw commissie over berichten die in de media zijn verschenen over pillendraaiende praktijken van apotheekhoudende huisartsen, kan ik u het volgende berichten.

Ik neem aan dat de commissie met haar vraag doelt op de berichten die in de media zijn verschenen naar aanleiding van het rapport van de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) over de kwaliteit van de farmaceutische zorg door apotheekhoudende huisartsen. Het onderzoek van IGZ richtte zich op toetsing van de kwaliteit van farmaceutisch handelen van apotheekhoudende huisartsen. In dit kader werden met name de waarborgen voor verantwoorde farmaceutische zorg die door de apotheekhoudend huisarts geboden wordt, beoordeeld door IGZ. De geconstateerde tekortkomingen focussen zich vooral op het ontbreken c.q. onvoldoende functioneren van kwaliteitsystemen op het terrein van controle en toezicht binnen de apotheekhoudende huiartsenpraktijk. De IGZ schatte evenwel de risicos laag in vanwege onder meer de kleinschaligheid van de apotheekpraktijk en de uitbesteding in de praktijk van risicovolle apotheekbereidingen aan apothekers.

De IGZ heeft inmiddels het rapport aangeboden aan de Landelijke Huisartsenvereniging.Ik beschouw het reeds als een stap in de goede richting dat men de geconstateerde knelpunten herkende en zich bereid toonde om zich in te zetten voor verbetering. Op korte termijn zal een overleg met betrokkenen ter zake plaatsvinden.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. E. Borst-Eilers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie