Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda sluit douches voetbalclub Advendo opnieuw

Datum nieuwsfeit: 20-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


BREDA SLUIT DOUCHES VOETBALCLUB ADVENDO OPNIEUW

De gemeente Breda heeft opnieuw een aantal douches van voetbalclub Advendo op sportcomplex Kadijk laten sluiten omdat er in geringe mate sprake is van legionella in de doucheleidingen. Begin maart was al legionella geconstateerd in de leidingen. De douches zijn daarop gesloten en intensief met heet water doorgespoeld. Na nieuwe monsters bleek twee weken geleden dat er geen legionella meer geconstateerd kon worden en zijn de douches weer geopend. Ter controle zijn nu weer nieuwe monsters genomen waaruit blijkt dat er toch weer legionella aanwezig is. De leidingen worden nu enkele dagen intensief gespoeld met heet water. Daarna worden nieuwe monsters genomen. De douches gaan pas weer open als de uitslag van nieuwe monsters bekend is.

Bij Advendo gaat het om de douches in vier kleedkamers. De douches in de overige kleedkamers zijn gewoon te gebruiken. De voetbalclub is al op de hoogte gesteld.

De gemeente heeft in juni 1999 een beheersplan legionella opgesteld. Dit heeft erin geresulteerd dat de gemeente elke twee weken preventief bij alle gemeentelijke binnen- en buitensportaccommodaties de leidingen van douches doorspoelt met heet water. Daarnaast heeft de gemeente de Waterleidingsmaatschappij Noord-West-Brabant opdracht gegeven om ter controle twee maal per jaar monsters te nemen bij alle gemeentelijke sportaccommodaties.

De waterleidingsmaatschappij is tevens op verzoek van de gemeente bezig met een risico-inventarisatie. Hiervoor zijn alle gemeentelijke sportaccommodaties bezocht en is gekeken naar de kwaliteit van de leidingnetwerken en de tappunten. De resultaten van die inventarisatie worden binnenkort verwacht.

Mochten gebruikers van bovengenoemde sportaccommodatie klachten hebben als hoge koorts, kortademigheid en hoesten, adviseert de GGD hen om contact op te nemen met de huisarts. Tijdens kantooruren is de GGD bereikbaar voor verdere vragen via telefoonnummer (076) 528 20 00.

Gebruikers die vragen hebben over het sluiten van de douches kunnen contact opnemen met de heer F. van Gorp van het gemeentelijk Accommodatiebedrijf, telefoon (076) 529 46 01.

Breda, 20 april 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie