Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrolijke opening winkelcentrum Sint Jorisplein Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 20-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


ril 2000 (alle teksten)

Vrolijke en bruisende opening winkelcentrum Sint Jorisplein in Stadshart

Ballonnen, vuurwerk, duiven en confetti vlogen in het rond. Het was echt feest tijdens de opening van het nieuwe winkelcentrum Sint Jorisplein op 20 april. "We moesten het Kernwinkelgebied van Amersfoort niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief uitbreiden. Daarbij wilden we aansluiten bij de monumentale binnenstad. Ik denk dat dat ons is gelukt en ik ben er trots op". Wethouder R.L. Boer (Centraal Stadsgebied, Economische Ontwikkeling en Werkgelegenheid) en directievoorzitter van AMVEST Vastgoed, de heer Drs Ir.C.A.M. de Boo, waren degenen die het winkelcentrum officieel openden. Direct na dit plechtige moment, nam het wachtende winkelpubliek het centrale plein in gebruik.

Het is drie dagen voor de naamdag van Sint Joris (23 april) dat het grote nieuwe winkelcentrum na een bouwperiode van twee jaar haar deuren opent. Daarmee zijn er maar liefst zevenenveertig nieuwe winkels aan de rand van de historische binnenstad. Het nieuwe winkelcentrum is goed bereikbaar, niet alleen per auto, maar ook met de fiets. Zo biedt de nieuwe fietsenstalling plaats aan 550 rijwielen. Onder het centrum is een parkeergarage, erboven zijn 93 appartementen. "Amersfoort heeft schwung gekregen", beaamde ook de directievoorzitter van AMVEST Vastgoed, de heer Drs Ir.C.A.M. de Boo. Hij benadrukte dat dit centrum echt iets nieuws biedt. Niet alleen winkels die je in elke Nederlandse binnenstad kunt tegenkomen, maar ook echt nieuwe formules en typisch Amersfoortse zaken.

Kunst in de parkeergarage
Naast meer sfeer moest er ook kunst komen in de ondergrondse parkeergarage onder het Sint Jorisplein. Daarom gaf ontwikkelaar Multi Vastgoed kunstenaars Margot Berkman en Eline Janssens opdracht om een kunstzinnig ontwerp te maken. De beide dames hebben zich bij het ontwerpen van het kunstwerk laten inspireren door de oude kerken in Amersfoort. Op wanden en vloeren in de parkeerkelder zijn kleurige vormen terug te vinden van onder andere kerkplattegronden. "Hier staat een blije, dankbare en tevreden wethouder", aldus Boer. "En ik hoop dat de Amersfoorters delen in dat gevoel".

Cijfers op een rij
Winkelruimte 12.000 m2
93 huurappartementen
450 parkeerplaatsen auto's
550 stallingsplaatsen fietsen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie