Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WAVeS-team Leiden opent deuren in de Breestraat

Datum nieuwsfeit: 20-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Eén loket voor werk en scholing

WAVeS-team opent deuren in de Breestraat

ECONOMISCHE EN SOCIALE ZAKEN - Op zoek naar Werk, zinvolle Activiteiten, Vrijwilligerswerk of Scholing? Het WAVeS-team bemiddelt en geeft advies. WAVeS is de nieuwe naam van enkele samenwerkende onderdelen van de Leidse Welzijnsorganisatie (LWO), die vanaf deze week officieel één team zijn geworden.

De LWO hoopt Leidenaren efficiënter te kunnen helpen bij het vinden van (vrijwilligers)werk of scholing door al haar diensten op dit gebied te bundelen. De LWO spant zich van oudsher in voor vrijwilligers en werkzoekenden, bijvoorbeeld door het geven van oriëntatiecursussen. Naast de Doe-winkels en de Vrijwilligerscentrale hebben ook een aantal projecten onderdak gevonden bij WAVeS, zoals Vriendendienst en Afaak. Vriendendienst zoekt zogeheten 'buddies' voor ex-psychiatrische patiënten. Afaak is een project waarin bijzondere aandacht wordt besteed aan werkloze jongeren. Via spreekuren en door bezoek aan buurthuizen stimuleert WAVeS jongeren werk te zoeken of een opleiding te volgen.
Voor vragen over al deze activiteiten kunnen belangstellenden terecht bij één loket. Het team opende deze week in het bijzijn van wethouder Jan Laurier (Werk) een nieuw pand aan de Breestraat 15. Loketten zijn eveneens te vinden in buurthuizen De Kooi (Noord), Morswijk (West) en Vogelvlucht (Zuid). Meer informatie kunt u krijgen bij Elly van der Horst of Ingrid Arts (071-5160477).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie