Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw ideeëngidsje met de mooiste tuinen in eigen land

Datum nieuwsfeit: 20-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 20 APRIL 2000

Nieuw ideeëngidsje met de mooiste tuinen in eigen land

De nieuwe gids met de mooiste tuinen van Nederland

Onder de naam `De mooiste tuinen in Nederland' ligt er bij alle VVV- en ANWB-kantoren in Nederland een nieuwe gids met tips voor een bezoek aan een tuin of lusthof. De gids bundelt een keur aan suggesties voor groene dagjes uit voor het hele gezin, groepen of op individuele basis.

Al wandelend kan de bezoeker genieten van de tuinarchitectuur, unieke bloemen en planten of ideeën opdoen voor de eigen tuin. Of het nu gaat om een kasteeltuin, kruidentuin, heempark, ecologische tuin, gesteentetuin, arboretum of rotstuin, in elke provincie zijn talloze mogelijkheden om te wandelen buiten alle perken. De gids kost ƒ4,95.

Per provincie
`De mooiste tuinen in Nederland' geeft per provincie een opsomming van de meest uiteenlopende tuinen. De kasteeltuin in Amerongen ademt een heel andere sfeer dan de gesteentetuin op Schokland of de botanische tuin in het Friese Buitenpost.

Het arboretum en de beeldentuin bij Putten verschillen in elk opzicht van de grassentuin in Domburg. Of misschien trekt een wandeling door het verleden meer: in 't Loo in Apeldoorn waant de bezoeker zich in de
17e eeuw.

Buitenland
Een tocht door buitenlandse sferen kan ook: Landgoed Bouvigne heeft een Franse, Engelse en Duitse tuin, de Hortus Botanicus in Leiden bezit een unieke collectie planten uit alle delen van de wereld, de Japanse tuin in Den Haag noopt tot mediteren.

De tuinen en lusthoven bieden niet alleen kijkplezier. Tuinliefhebbers kunnen ideeën opdoen voor hun eigen tuin in een van de vele modeltuinen, zoals: Leen Goedegebuure in Nunspeet, de Groene Raat in Schiedam met voorbeelden voor natuurlijk tuinieren, de Tuinen van Appeltern met 140 voorbeeldtuinen of de Rhulenhof Tuinen & Kwekerij in Ottersum. `De mooiste tuinen van Nederland' is een must voor elke tuinen- en wandelliefhebber.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie