Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internetgebruik stijgt volgens Stadspeiling Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 20-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


april 2000

Internetgebruik stijgt volgens Stadspeiling

De gemeentelijke site op Internet krijgt dagelijks bijna 500 bezoekers. Dit blijkt uit de jaarlijkse stadspeiling. Het bezoek aan de site is hiermee vrijwel verdubbeld.

Openstellen van het RIS (Raads Informatie Systeem) op internet in augustus 1999 heeft het aantal bezoeken doen toenemen met zo'n 5%. Uit de Stadspeiling blijkt dat de opmars van de pc ook onder Amersfoorters niet te stuiten is. Momenteel heeft bijna tweederde (65%) thuis een pc tot zijn of haar beschikking. Twee jaar geleden was dat nog de helft. Vooral de groep 60-plussers is wat computergebruik betreft sterk gegroeid. Twee jaar geleden lag daar het pc-bezit op bijna 14%, nu ligt dat op 21%. Daarnaast is sprake van een ruime verdubbeling van het aantal mensen dat gebruik maakt van Internet. Maakte twee jaar geleden krap een op de vijf Amersfoorters thuis of elders gebruik van Internet, nu is dat bijna de helft van de bevolking.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie