Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amersfoort doet mee aan Actieplan cultuurbereik

Datum nieuwsfeit: 20-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


april 2000

Amersfoort doet mee aan Actieplan cultuurbereik

Bewoners van nieuwe wijken, jongeren en allochtone groepen interesseren om deel te nemen aan cultuur. Dat willen burgemeester en wethouders bereiken door mee te doen aan het Actieplan Cultuurbereik van het rijk. Maar ook het aanbod, de plaats waar je het vindt en samenwerking tussen verschillende instellingen moeten bijdragen aan meer interesse in cultuur. Als Amersfoort gaat deelnemen aan het Actieplan Cultuurbereik, draagt het Rijk jaarlijks 250.000 bij. Dit onder voorwaarde dat de gemeente een zelfde bedrag op tafel legt.

Het Actieplan Cultuurbereik ligt in het verlengde van de Cultuurnota 2001-2004. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, de heer dr. F. van der Ploeg wil met dit Actieplan een breder en diverser publiek bij cultuur betrekken. In het licht van het GroteStedenBeleid komt Amersfoort samen met 29 andere steden in aanmerking voor deelname.

Stijl van de stad
In Amersfoort komt het Actieplan Cultuurbereik neer op een aantal aandachtspunten: versterking van de programmering van culturele accommodaties, culturele diversiteit en investeren in de jeugd en zichtbaar maken van cultureel vermogen. Dat betekent in de praktijk dat Amersfoort aansluiting zoekt bij bestaande beleidsprogramma's uit de Amersfoortse Cultuurnota 'Stijl van de Stad'. Een aantal beleidsprogramma's past al goed binnen het Actieplan Cultuurbereik en zal de komende 4 jaar in het plan worden ingepast. De volgende beleidsprogramma's van Stijl van de Stad komen in aanmerking:
Hooggeëerd publiek, groei van publieke cultuurdeelname

Jongerencultuur, groei van zowel cultuuraanbod als cultuurdeelname van jongeren

Cultuur in de Wijk, vraag en aanbod van lokale 'cultuurmarkt' dichter bij elkaar brengen

Multi Culti, bestaande instellingen multicultureler maken

Stad als Podium, zomerprogramma van festivals en evenementen in omvang en kwaliteit versterken

Kunst & Architectuur, publieke belangstelling vergroten voor aanbod van Kunst en Architectuur

Cultuurhistorie Binnenstad, bevorderen van cultuurtoerisme in de stad

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie