Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen SP over komst huurlingenleger

Datum nieuwsfeit: 20-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

20 april 2000

De SP vreest dat het onder Nederlands commando brengen van 50 Roemeense militairen een eerste feitelijke stap is naar de ontwikkeling van een huurlingenleger. Minister De Grave, op bezoek in Roemenië, heeft een overeenkomst gesloten met zijn Roemeense collega om deze militairen in Bosnië onder Nederlands commando te laten dienen. De SP vindt dit een verwerpelijke ontwikkeling. Het wervingsprobleem dat Defensie sinds de afschaffing van de opkomstplicht ondervindt, moet op andere wijze aangepakt worden.
"Als we deze ontwikkeling toestaan dan gaat de Nederlandse politiek straks beslissingen nemen die direkte gevolgen voor de levens van buitenlandse ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie