Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud VWS Bulletin nummer 4

Datum nieuwsfeit: 20-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Inhoudsopgave VWS Bulletin nummer 4

In VWS Bulletin, nummer 4 van april 2000 komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

. Het Elektronisch Patiënten Dossier

Het uitwisselen van patiëntgegevens tussen zorgverleners verhoogt de kwaliteit van de behandeling. Als je dat elektronisch doet, dan is de informatie betrouwbaarder en sneller toegankelijk. Dat is de gedachte achter het Elektronisch Patiënten Dossier: een landelijk netwerk waarmee huisartsen, specialisten, apothekers en andere zorgverleners hun dossiers voor elkaar ontsluiten. In de praktijk lijkt dat nog niet zo eenvoudig te realiseren.

. De tickets worden thuis bezorgd

De opening van Euro 2000 nadert rap. Tot de aftrap op 10 juni moet nog van alles gebeuren, maar directielid Harry Been twijfelt niet aan het welslagen van het voetbaltoernooi. Duitse en Engelse hooligans kunnen ons land niet inkomen, en zwarthandelaars krijgen ook geen kans.

. Het nieuwe Deventer Ziekenhuis

In de toekomstvisie van het Deventer Ziekenhuis wordt alles anders. De klant krijgt zorg op maat en beslist zelf of er al dan niet wordt geopereerd. De verpleegkundige gaat taken van de arts overnemen. En de specialist zelf? Die is coach, hij begeleidt het medisch proces, aldus algemeen directeur Anne Jonkman van het Deventer Ziekenhuis.

. Johan Stekelenburg over tuberculose

Tuberculose is nog steeds een dodelijke ziekte in ontwikkelingslanden en een sluipend gevaar bij ons. Het Nederlands Tuberculose Fonds zoekt financiële steun en aandacht voor de bestrijding op mondiaal niveau. Vooral rond de jaarlijkse Wereld Tuberculose Dag eind maart. Voorzitter en ex-TBC-patiënt Johan Stekelenburg beantwoordt vijf vragen over 'de vergeten ziekte' en het werk van het Nederlands Tuberculose Fonds.

. De opvang van dak- en thuislozen

Eerder weg zonder toestemming betekent twee maanden schorsing. De regels aan de muur van de huiskamer voor passanten in de Haagse Kessler-Stichting spreken boekdelen. Medewerkers van VWS, die in maart een bezoek brengen aan deze maatschappelijke opvang, zitten wat onwennig in de kale ruimte. De avond ervoor was hij nog gevuld door dak- en thuislozen die voor vier gulden een bed mogen betrekken op de nabijgelegen slaapzaal.

En in de rubriek kort nieuws wordt aandacht besteed aan: + Zorgverschraling in psychiatrie nader bekeken + Meer ruimte voor sportvoorzieningen
+ In 1999 zeventien Nederlandse topsporters betrapt op gebruik stimulerende middelen
+ Hollandse sporters hebben in Sydney niets te vrezen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie