Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Hermans (OCW) positief over plan Open Universiteit

Datum nieuwsfeit: 20-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 20-04-2000 Home

Persbericht
Nummer: 43

Hermans positief over plan Open Universiteit

Minister Hermans (OCenW) is positief over de toekomstplannen van de Open Universiteit Nederland (OUNL). De OUNL wil samen met andere partners een digitale universiteit met een breed onderwijsaanbod realiseren. Dat kan door een bestuurlijke fusie met de Universiteit Maastricht of in een breed consortium met meerdere universiteiten, hogescholen en private partijen. Dit staat in het toekomstplan van de OUNL flexibel_leren.nl.
Hermans laat de haalbaarheid van de samenwerkingsplannen verkennen.
Hermans heeft in het Hoger Onderwijs en Onderzoeksplan (HOOP) 2000 al aangegeven dat herbezinning op de toekomstige rol van de OUNL nodig is door de snelle ontwikkelingen in de toepassing van ict in het hoger onderwijs. De OUNL moet een grote rol in de ontwikkeling van virtueel hoger onderwijs in Nederland gaan spelen. Ook moet de OUNL 15 miljoen per jaar bezuinigen. De bezuinigingen zijn nodig omdat het aantal tweedekansstudenten bij de OUNL afneemt. Tweedekansstudenten zijn studenten die nog geen hoger onderwijsdiploma hebben en dit op latere leeftijd nog willen halen.

Een commissie onder leiding van prof. dr. R.J. In t Veld adviseert Hermans voor 15 mei over de plannen van de OUNL. De minister overlegt daarna met het college van bestuur van de OUNL. Voor het zomerreces geeft Hermans zijn beleidsreactie over de toekomst van de OUNL.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie