Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw loonbod CAO Onderwijs: actiebijeenkomst afgelast

Datum nieuwsfeit: 20-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Nieuw loonbod CAO Onderwijs: actiebijeenkomst 26 april afgelast (20 april)

Zoetermeer, 20 april 2000

De demonstratieve bijeenkomst die op 26 april in Utrecht zou worden gehouden, gaat niet door.

Na het aankondigen van een ultimatum op 20 april door de verschillende onderwijsbonden aan Minister Hermans voor meer geld voor de Onderwijs-CAO en onder dreiging van een demonstratieve bijeenkomst om de eisen kracht bij te zetten, is het Ministerie op 19 april met een nieuw loonbod gekomen. Dit betekent niet dat verdere acties definitief van de baan zijn.

De minister biedt 2,25% per 1 maart 2000 en 0,6% per 1 augustus en vervolgens 1,5% per 1 maart 2001 voor een CAO met een looptijd van 20 maanden. De extra loonsverhoging komt nog niet in de buurt van de eis van de onderwijsbonden. De bonden eisen 4 procent meer salaris plus 1 procent structurele eindejaarsuitkering.

Hoewel het loonbod in de ogen van de onderwijsbonden nog beslist onvoldoende is, is er wel enige ruimte voor nieuw overleg ontstaan. In de komende dagen wordt verder onderhandeld over de CAO die geldt voor het personeel werkzaam in het PO, VO en BVE.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie