Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pilot met instrument vraaggestuurde zorg

Datum nieuwsfeit: 20-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Trimbos Instituut

Nieuwsflits

Pilot met instrument vraaggestuurde zorg

In tijden van extramuralisering, fusies en reorganisaties hebben veel GGZ-instellingen behoefte aan inzicht in de wensen en behoeften van de patiëntenpopulatie binnen de langdurige zorg. Een onderzoeksinstrument van het Trimbos-instituut en GGZ-Nederland blijkt in deze behoefte te voorzien. Het instrument is ontwikkeld binnen een onderzoek naar de woon- en zorgbehoeften van patiënten in de langdurige zorg (zie het rapport Behoefte aan asiel? van Borgesius en Brunenberg; Trimbos-reeks 99-1). In dit onderzoek werd gebruik gemaakt van een geactualiseerde compilatie van bestaande vragenlijsten, zoals de Zorgaanbod/Zorgvraagschaal en de Zorgevaluatiescore. Bedoeld als onderzoeksinstrument bleek ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie