Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nijmegen draagt bij aan leerstoel Maatschappelijk Werk KUN

Datum nieuwsfeit: 20-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen


Gemeente Nijmegen draagt bij aan leerstoel Maatschappelijk Werk KUN

Gedurende een periode van vijf jaar draagt de gemeente Nijmegen jaarlijks f 50.000,-- bij aan de in te stellen bijzondere leerstoel Maatschappelijk Werk aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Dit heeft het college van B&W op 11 april besloten. Behalve de gemeente Nijmegen dragen ook de Hogeschool Arnhem Nijmegen én de aan de NIM (Instelling voor Maatschappelijk Werk Nijmegen) gerelateerde Stichting Maatschappelijk Werk in Bedrijf financieel bij aan deze leerstoel. In de huidige hoogconjunctuur is het voor een aantal mensen toch moeilijk om een plaats op de arbeidsmarkt te veroveren. Er zijn nogal wat meningen over de oorzaken daarvan. Ligt het aan onvoldoende opleiding, aan het opgevoed zijn in een cultuur waarin werken niet gewoon is, zijn arbeidsorganisaties mensonvriendelijk of is het verschil tussen uitkering en loon te laag. Deze meningen zijn echter niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Om als gemeente een effectief arbeidsmarkt- en sociaal beleid te kunnen ontwikkelen en uit te voeren, is het van belang te beschikken over kennis over deze problematiek, verkregen uit wetenschappelijk onderzoek. De leerstoel Maatschappelijk Werk zal zich met name richten op de hiervoor omschreven thema's, het opsporen en analyseren van factoren en het verspreiden van de verworven kennis. Aan de leerstoel wordt ook een onderwijsopdracht verbonden. Deze kan zó ingevuld worden dat vanuit de leerstoel gericht kennis kan worden aangeboden aan, bijvoorbeeld medewerkers van Sociale Zaken en Werk of van Waalwerk, die tot taak hebben mensen weer aan het werk te krijgen. De gemeente zal in de Commissie van Toezicht op de leerstoel met twee personen vertegenwoordigd zijn, het hoofd van de afdeling Samenlevingsopbouw, Werk en Inkomen en het hoofd van de afdeling Sociale Zaken en Werk. Op deze manier kan de gemeente invloed uitoefenen op de inhoudelijke programmering van het te verrichten onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie