Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VROM: uitkomsten woningbehoefte-onderzoek per provincie

Datum nieuwsfeit: 20-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van VROM
VROM publiceert uitkomsten woningbehoefte-onderzoek per provincie

Het ministerie van VROM heeft de provinciale uitsplitsing van het Woningbehoefte-onderzoek (WBO) 1998 gepubliceerd. Per provincie wordt geanalyseerd wat de tekorten, dan wel de overschotten in de verschillende sectoren van de woningmarkt zijn. Verder wordt gekeken naar inkomen, woonlasten, huisvesting van ouderen en leefbaarheid van buurten en wijken. Deze gegevens worden afgezet tegen de landelijke uitkomsten van het WBO die vorig jaar zijn gepubliceerd. Ook worden de verschillen in uitkomsten tussen de steden en de dorpen in de betreffende provincies in de analyse meegenomen. Het WBO vormt het basismateriaal voor de verschillende scenario's en prognoses die gebruikt zullen worden voor de Nota Wonen. Aan het WBO hebben dit keer ook zo'n 150 gemeenten meegedaan . In die gemeenten is de gebruikelijke steekproef vergroot zodat ook voor die plaatsen voldoende betrouwbare uitkomsten uit het onderzoek kwamen.

Op hoofdlijnen verschilt het landelijke beeld van het WBO niet van de provinciale uitkomsten: de kwantitatieve woningtekorten zijn of worden snel ingelopen, maar daarvoor in de plaats blijken steeds meer kwalitatieve tekorten te ontstaan. Door allerlei factoren, zoals de economische groei, de groei van het aantal tweeverdieners en consumentenvertrouwen, groeit de vraag naar meer kwaliteit van woningen en woonomgeving.
De komende maanden zal staatssecretaris Remkes van VROM een groot aantal gesprekken "in de regio" voeren over de invulling van de stedelijke vernieuwing en de nieuwe Vinex-wijken. Hij zal dan de groeiende vraag naar meer kwaliteit nadrukkelijk onder de aandacht brengen van vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, projectontwikkelaars en woningcorporaties.
De brochures met de belangrijkste uitkomsten per provincie zullen door de Inspecties Volkshuisvesting naar de gemeenten en andere betrokkenen worden gestuurd.

Persberichten per provincie:

Vraag naar meer woonkwaliteit in Drenthe
Flevoland; overschot en tekort in één polder
Meer goede koopwoningen in Friesland gewenst
Toenemende vraag naar meer woonkwaliteit in Gelderland Meer woonkwaliteit gewenst in de stad Groningen Limburg; ruim een kwart van de huurders wil woning kopen Onvoldoende woonkwaliteit in Brabantse steden
Tekort aan goede koopwoningen vooral in steden Noord-Holland Woningtekort in Overijssel sterk gedaald
Utrechts woningaanbod sluit niet aan op de vraag Groeiende vraag naar meer woonkwaliteit in Zeeland Meer woonkwaliteit in Zuidhollandse steden gewenst

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie