Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek KPMG: IAS versus US GAAP een titanenstrijd

Datum nieuwsfeit: 21-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KPMG


21-04-2000
IAS versus US GAAP: Een titanenstrijd
Volgens een KPMG-onderzoek naar internationale richtlijnen voor de jaarverslaggeving maken vier van de vijf Europese ondernemingen bezwaar tegen het opstellen van internationale richtlijnen zonder Europese inbreng.
Ondanks dat de US GAAP-regels gemakkelijker toegang geven tot de kapitaalmarkten van de VS, is volgens het Europese bedrijfsleven internationale invoering hiervan onwenselijk en zijn de International Accounting Standards (IAS) van gelijkwaardig niveau en de implementatiekosten lager.

Mark Vaessen, partner IAS Advisory Services bij KPMG: "Indien om welke reden dan ook IAS niet als internationale richtlijnen worden aangenomen, zouden de US ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie