Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 21-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Vrijdag 21 april 2000, 09.30 uur

Tweede verdachte dubbele moord voorgeleid
Utrecht - Vandaag wordt de tweede verdachte (een 32-jarige Utrechter) inzake de dubbele moord aan de Oudegracht, voorgeleid voor de Officier van Justitie en de rechter-commissaris. Het rechercheteam is druk bezig met het onderzoek.

Blauwe avond in district Tolsteeg
Utrecht - Gisteravond hield de politie van het district Tolsteeg een zogenoemde "Blauwe Avond", ditmaal gericht op verkeersveiligheid en auto-inbraak preventie. In totaal werden een veertigtal politiemensen van diverse afdelingen van het district Tolsteeg, bureau Verkeer Onder Controle en Toezichtingezet voor deze actie.

Bij snelheidscontroles op de Brennerbaan, C. Erzeijstraat, Koningsweg, W.A. Vultostraat en de Rubenslaan reden in totaal 157 automobilisten te snel. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/h bij een maximale toegestane snelheid van 50 km/h.

Ook werd er gecontroleerd op alcoholgebruik. In totaal werden 145 blaastesten afgenomen, maar geen overtredingen geconstateerd.

In het kader van auto-inbraak preventie werden 432 auto's in de wijken Lunetten en Buiten Wittevrouwen voorzien van een kaartje "niets erin, niets eruit". Voor deze auto's gold dat zij of niet goed afgesloten waren of dat er zichtbaar goederen in de auto lagen.

Gewapende overval
Utrecht - Omstreeks half twaalf gisteravond werd een horeca-gelegenheid aan de Theemsdreef overvallen door twee onbekend gebleven daders.

De twee daders kwamen binnen en vroegen een 19-jarige medewerker onder bedreiging van een mes geld af te geven. Vervolgens probeerde een van de daders de kassalade open te krijgen. Dit lukte niet en nam toen de fooienpot mee. Het is onbekend hoeveel geld hierin zat. Hierna verdwenen de daders in onbekende richting.

Signalement van de daders:
dader 1: man, circa 25 jaar, 1,75 meter lang, slank postuur en droeg donkere kleding.
dader 2: man, circa 25 jaar, kort, zwart krullend haar, droeg spijkerbroek met donker gebreide trui.

De politie vraagt getuigen die gisteravond omstreeks die tijd iets hebben gezien, dit te melden bij de politie van het district Utrecht Noord. Telefoonnummer: 030 239 71 11.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie