Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 21-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 21-04-2000 Persberichten 21 april 2000-1

Politieberichten
Eindhoven: Verkeerscontrole
Donderdagavond is op de Vestdijk een verkeerscontrole gehouden. 3 bromfietsers kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van een helm en een fietser voor het negeren van roodlicht.

Eindhoven: Alcohol
Donderdagavond omstreeks 21.20 uur is op de Bezuidenhoutseweg een 73- automobilist uit Eindhoven gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,80 promillage. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur en een proces-verbaal. Op de Houtstraat is vrijdagmorgen om
1.02 uur een 23- jarige automobilist uit Nuenen aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. Aan het politiebureau weigerde hij medewer-king aan de blaastest. Bij controle bleek zijn rijbewijs te zijn ingenomen en dat hij een rijverbod had. Zijn auto is inbeslaggenomen. De man kreeg een rijverbod van 12 uur en een proces-verbaal. Een 35- jarige automobilist uit Eindhoven is vrijdagmorgen omstreeks 3.15 uur op de Lodewijk Napoleonlaan gecontroleerd. Hij viel daar op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek hij alcohol gedronken te hebben. Hij blies 1,60 promillage. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte kreeg een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal.

Eindhoven: Snorder aangehouden
Vrijdagmorgen om 2.35 uur is op de Veldm. Montgomerylaan een 21- jarige snorder uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek hij tegen betaling vier passagiers te vervoeren. De auto is inbeslaggenomen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Jongen schiet met luchtbuks
Donderdagmiddag omstreeks 16.40 uur zag een
politiesurveillance dat een jongen vanaf een balkon van een woning aan de Makreelstraat met een luchtbuks schoot. Bij controle bleek het de 16- jarige bewoner te zijn. De luchtbuks is inbeslaggenomen. Tegen de jongen is
proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Mishandeling en vernieling
Donderdagavond omstreeks 21.50 uur is op de Brederodelaan een 48- jarige man uit Helmond mishandeld. Hij liep daar. Een passerende bromfietser riep wat tegen de man en reed door. Even daarna keerde hij en stopte bij de Helmonder. De bromfietser daagde de Helmonder uit. Deze maande hem tot kalmte. De bromfietser trapte daarop tegen het hek van de woning van de Helmonder en sloeg hem in zijn gezicht. Direct daarna sloeg de bromfietser een ruitje van de voordeur stuk en reed snel weg.

Helmond: Brand in caravan
Donderdagavond brandde een geparkeerde caravan, nabij een woning, aan het Veluwehof geheel uit. Omwonenden hebben de brandende caravan weggetrokken van de schuren. De brandweer bluste de brand. De schuren liepen enige schade op.
Asten: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag tussen 14.00 uur en 15.00 uur is er op de Ommelseweg een snelheids-controle gehouden. 361 voertuigen zijn gecontroleerd. 59 reden sneller dan 50 km/u. Zij kre-gen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.
Bergeijk: Inbrekers overlopen
Donderdagavond omstreeks 21.10 uur betrapte de bewoonster in haar woning aan het Loo een inbreker. Zij kwam van boven en trof de onbekende man beneden aan. Deze riep zijn maat, die in de woonkamer was. Beiden liepen snel naar buiten en reden direct daarop in een auto weg. Uit de woning zijn een videorecorder en enkele game boy cassettes wegge-nomen.
Gemert: Overlast
Een 22- jarige man uit Gemert werd vrijdagmorgen omstreeks
3.00 uur door een politiesurveillance betrapt bij het plegen van baldadigheid en vernieling. De man liep met meerdere personen over het Ridderplein. Hij sloeg en schopte daar tegen deuren en ramen en trok een plant uit een plantenbak. Na verhoor aan het politiebureau kon hij huiswaarts keren. De man begaf zich naar zijn maten, die voor het bureau op hem hadden gewacht. Even daarna zag een politiesurveillance dat een van die personen een betonblok oppakte. De Gemertenaar nam de betonblok over en gooide deze naar het politiebureau. Hierop is hij en zijn 20- jarige vriend uit Gemert aangehouden en ingesloten aan het politiebureau. Kort daarna werden op de Komweg drie mannen, 17 en 18 jaar, uit Gemert aangehouden. Zij bevonden zich daar in afwachting van de komst van hun ingesloten vrienden. De mannen weigerden, op vordering van de politie, te vertrekken. Na onderzoek kon de 20 jarige Gemertenaar huiswaarts keren. Tegen de overige verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Poging inbraak
Vrijdagmorgen omstreeks 4.40 uur heeft men getracht in te breken in een winkel aan het Park. Het alarm trad in werking. Men heeft getracht de ruiten van de toegangsdeur in te slaan. De ruiten zijn vernield. Men is niet in de winkel geweest.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie