Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerkingscontract bodemsanering Nederland-Japan

Datum nieuwsfeit: 21-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

Min VenW: persbericht

21 april 2000

SAMENWERKINGSCONTRACT BODEMSANERING NEDERLAND-JAPAN

Zeven Nederlandse bedrijven hebben vandaag in aanwezigheid van staatssecretaris Monique de Vries van Verkeer en Waterstaat met een groep van 37 Japanse bedrijven een samenwerkingscontract op het gebied van bodemsanering getekend. Deze samenwerking onder de naam CLEANSOIL heeft als doel om gezamenlijk in Japan en Nederland onderzoeks- en saneringstechnieken op het gebied van bodemsanering te ontwikkelen.

Grote industrieën in Japan krijgen steeds meer aandacht voor het beheren en saneren van verontreinigde terreinen. Een consortium van Nederlandse bedrijven onder leiding van onderzoeksinstituut GeoDelft heeft een demonstratieproject opgezet in Japan. Bij dit project worden op verontreinigde locaties Nederlandse onderzoeks- en saneringstechnieken gedemonstreerd en toegepast. De eerste resultaten hiervan zijn op het Johannis de Rijke Memorial Symposium bekend gemaakt.

Het Nederlands consortium heeft inmiddels een licentie van een onderzoekstechniek met grondradar verkocht aan een Japans ingenieursbureau.

Het Johannis de Rijke Memorial Symposium is op 21 en 22 april 2000 in de Japanse havenstad Osaka gehouden. De Japanse ministeries van Constructie en Transport en het Nederlandse ministerie van Verkeer en Waterstaat hebben het symposium georganiseerd in het kader van vierhonderd jaar Nederlands-Japanse betrekkingen. ZKH prins Willem Alexander heeft het symposium, dat door staatssecretaris De Vries is geopend, toegesproken. Centraal staat de bilaterale samenwerking op het gebied van civiele techniek, waterbouw en milieu. Bijna 2300 Nederlandse en Japanse geotechnici en milieukundigen buigen zich over actuele problemen en mogelijke oplossingen.

Hans Scholten, 070 - 3516544
Dick van der Roest, MAP 055 534650
of www.cleansoil.com

21 apr 00 16:33

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie