Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Noord: Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 21-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 21-04-2000 Persbericht Den Bosch

VERDACHTE DIEFSTAL PORSCHE AANGEHOUDEN (Rosmalen) Donderdagavond is een 31-jarige Nijmegenaar op de Woordstraat in Huisseling aangehou-den voor diefstal van een Porsche 911 Turbo Coupé. De auto werd kort daarvoor ontvreemd op de Graafsebaan in Rosmalen. De 32-jarige eigenaar hoorde op een gegeven moment zijn auto starten en zag hem wegrijden. Hij belde de centrale meldkamer van Politie Regio Brabant Noord, die op haar beurt via de mobilofoon een opsporingsbericht verspreidde. Eén van de surveillanceautos van het District Maasland wist de auto op de A 50 te traceren en zette een achtervolging in. Nadat snelheden werden bereikt van meer dan 180 km/h liep de Por-sche uit op de politieauto. De bestuurder van de gestolen auto verliet de A50 in de richting Ravenstein. Uiteindelijk werd de auto leeg aangetroffen in Huisseling. Met behulp van een politiehond kon de autodief in bossages aan de Woordstraat worden aangehouden. De ver-dachte is overgedragen aan de politie District Den Bosch.

GEZOCHTE AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch) Donderdagmiddag is op de Hooge Steenweg in s-Hertogenbosch een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf uit moest zit-ten van vier weken. Hij is ingesloten.

DRONKEN VUGHTENAAR PLEEGT VERNIELINGEN (s-Hertogenbosch) Donderdagmiddag is op de Kerkstraat in s-Hertogenbosch een 46-jarige Vughtenaar dron-ken aangetroffen. De man bleek thuis te horen in een psychiatrische inrichting in Vught. Toen de agenten de man daar naartoe wilde brengen, gedroeg hij zich zeer agressief . On-danks dat hij i.v.m. zijn gedrag geboeid werd overgebracht, zag de verdachte kans met zijn voeten vernielingen aan te richten in de surveillanceauto. Hij is daarop aangehouden. Uitein-delijk is hij, onder begeleiding van een verpleegkundige van de inrichting, door de politie overgebracht naar Vught.

NACHTELIJKE GRAFFITYSPUITERS BETRAPT (Elshout) Van donderdag op vrijdag zagen surveillerende agenten twee jongens wegduiken in de berm van rijksweg A59 terhoogte van de Wolfshoek in Elshout. Het tweetal rende bij het zien van de politieauto weg in de richting van de Lipsstraat. De agenten stelden te voet een achtervol-ging in en wist twee 15-jarige Drunenaartjes te achterhalen. Beiden bleken graffiti te hebben aangebracht op de geluidswal. Eén van hen verklaarde droog: Ik he ut gedaon war! De ouders van beide heren zijn ingelicht. De jongens zullen worden voorgedragen voor HALT afdoening.

VROUW MISHANDELD DOOR EX-VRIEND (s-Hertogenbosch) Donderdagmiddag is een 45-jarige vrouw in haar woning aan de Smaragd in s-Hertogen-bosch mishandeld door haar 39-jarige ex-vriend. De man kwam bij het slachtoffer aan de deur en pakte haar zonder aanleiding vast en sloeg haar zodanig dat zij ten val kwam. Ver-volgens ging hij naarbinnen en vernielde o.a een raam. Toen de politie terplaatse kwam, had de man de woning al verlaten. De vrouw liep pijnlijke plekken en een lichte verwonding aan haar been op. De politie onderzoekt de zaak.

SNELHEIDSCONTROLE (Drunen) Donderdagavond zijn bij een snelheidscontrole op de Duinweg in Drunen vijftien automobi-listen bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/h. WONINGINBRAAK (s-Hertogenbosch) Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Hudsonlaan in s-Hertogenbosch. Uit het pand is o.a. audio en Tv-apparatuur ontvreemd.

TOEZICHT KOOPAVOND (s-Hertogenbosch) Donderdag zijn bij toezicht tijdens de koopavond in de binnenstad van s-Hertogenbosch vier personen bekeurd voor het gebruik van drugs/alcohol op de openbare weg. Het betroffen drie Bosschenaren en een inwoner uit Vught.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS (s-Hertogenbosch) Van donderdag op vrijdag hebben surveillerende agenten op de Bruistensingel in s-Her-togenbosch een 18-jarige inwoner uit die plaats betrapt op het rijden zonder rijbewijs met een snelheid van 100 km/h binnen de bebouwde kom. Proces-verbaal is opgemaakt. DIEFSTAL AUTO (s-Hertogenbosch) Van donderdag op vrijdag is vanaf de Schanswetering in s-Hertogenbosch een witte Seat Inca met het kenteken 51-VB-BX ontvreemd.

WINKELDIEVEGGES AANGEHOUDEN (Rosmalen) Vrijdagmiddag zijn bij een supermarkt aan de Molenhoekpassage in Rosmalen een 34-en 25-jarige bewoonster van het AZC in Rosmalen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouwen worden ervan verdacht voor een bedrag van ongeveer Fl. 90,= aan kruideniersartikelen te hebben ontvreemd. Eén van de vrouwen werd bij haar aanhouding kennelijk onwel, waarna een ambulance werd gewaarschuwd. Na medische controle bleek er geen medisch bezwaar te zijn de vrouwen mee te nemen. Zij zijn voor nader verhoor ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie