Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Drenthe

Datum nieuwsfeit: 21-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van vrijdag
16:45 vrijdag 21 april 2000

Martin Panman
0651611628

Rolde

Met Oubliehoorn op stap
Bij een eetcafé in Rolde is vannacht een grote reclame Oubliehoorn weggenomen. Onderzoek leerde dat een aantal jonge mannen uit Heilo en Wormerveer een zeer gezellige avond in Rolde gehad hadden. Deze mannen werkten bij de verbouw van een benzinestation aan de N33 in Rolde en overnachtten in Rolde. Tijdens hun wandeling s nachts kwamen ze de hoorn tegen. De mannen namen het mee naar hun hotel en legden de hoorn in een aanhanger van het bedrijf. De volgende dag toen ze naar de bouwplaats wilden rijden kwamen ze de hoorn weer tegen in de aanhangwagen. Ze besloten het eerst maar mee te nemen naar de bouwplaats om het daarna terug te brengen. Helaas voor hen, de politie was eerder. De afspraak werd gemaakt dat de hoorn met excuses direct terug gebracht zou worden. Tussen de eigenaar en de jonge heren is een financiële regeling getroffen.

Reeën aangereden
Op de Hoogeveenseweg in Hoogeveen reed vannacht een automobilist een ree aan. Het dier overleefde het niet en de auto werd beschadigd. Op de Borgweg in Schipborg is vannacht eveneens een ree aangereden. Ook deze auto had schade. De ree was zwaar gewond is uit zijn leiden verlost.
In Drouwen stak gisteravond een ree de N34 over. Ook deze ree overleefde het niet.
Ook in Drouwen op de Gasselterstraat stak gisteravond eveneens een ree de weg over. De ree overleefde ook dit ongeval niet.
Wapse

Doorrijden na een aanrijding
Een crossende bromfietser verloor op de Veenhuizerweg de macht over het stuur van zijn bromfiets. In de berm reed hij een elektriciteitskast van de Edon aan gruzelementen. Vervolgens ging de bromfietser er vandoor. Na een onderzoek, bleek dat een 13 jarige jongen uit Wapse op de bromfiets had gereden. De jongeman die in eerste instantie in alle toonaarden ontkende, had de bromfiets in een schuur voor de politie verstopt. De bromfiets is inbeslag genomen.
Meppel

Autodieven aangehouden
De politie van Harderwijk heeft vannacht twee verdachten aangehouden, een 30 jarige man uit Hierden en een 30 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Ze bleken rond te rijden in een Fiat Punto. De bestuurder van de auto bleek onder invloed van alcohol de auto te besturen. De auto is vorige week in Meppel gestolen.
Assen

Bij een automatiseringsbedrijf aan de Nijverheidsweg in Assen is vannacht ingebroken. Een getuige zag vanmorgen tegen 6.15 uur, dat een Voyager voor het pand stond en dat een man door een ingeslagen ruit naar buiten kwam met een grote doos onder zijn arm. Blijkt dat de inbreker een computer uit het bedrijf had gestolen. De auto is later nog gesignaleerd op de A28 (in de richting van Hoogeveen) maar kon helaas niet aangehouden worden. De eigenaar deed aangifte.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie