Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief SZW inzake seizoenarbeid

Datum nieuwsfeit: 21-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Brief SZW inzake seizoenarbeid

Gemaakt: 26-4-2000 tijd: 11:25


1

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

's-Gravenhage, 21 april 2000

Onderwerp:

Inventarisatie vraag en aanbod seizoenarbeid

Hierbij bied ik u aan de deelrapportage inzake de beschikbaarheid van prioriteitgenietend aanbod voor agrarisch seizoenswerk in 2000. De deelrapportage betreft de asperge-oogst.

De opdracht tot het onderzoek is tot stand gekomen in het kader van het overleg over de problematiek rond de personeelswerving in de tuinbouw. Dit overleg tussen het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, LTO Nederland en Arbeidsvoorziening heeft plaatsgevonden in het najaar van 1999. Opdrachtgevers voor het onderzoek zijn de Ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en LTO Nederland.

Het onderzoek betreft een inventarisatie vooraf van vraag naar en potentieel aanbod van personeel voor de seizoenwerkzaamheden in de vollegrondstuinbouw.

De inventarisatie geeft inzicht in de arbeidsmarktsituatie en kan door Arbeidsvoorziening benut worden bij het beslissen op aanvragen voor tewerkstellingsvergunningen.

Daarbij geldt de procedure zoals die in de Wav-regelgeving is vastgelegd en waarover de werkgevers recent door middel van de brochure «Genoeg personeel in ieder jaargetijde» zijn geïnformeerd. Belangrijke elementen daarin zijn tijdige vacaturemelding, het leveren van maximale wervingsinspanningen gericht op binnenlands en Europees aanbod en het wegnemen van beletselen voor de vervulling van de vacatures door prioriteitgenietend aanbod op het gebied van arbeidsvoorwaarden, arbeidsverhoudingen of arbeidsomstandigheden.

De Minister van Sociale Zaken

en Werkgelegenheid,

(W.A. Vermeend)

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie