Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking Nederland en Japan over bodemsanering

Datum nieuwsfeit: 22-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GEODELFT

Ondertekening samenwerkingscontract Nederland en Japan over bo
PERSBERICHT

Ondertekening samenwerkingscontract Nederland en Japan over bodemsanering

In Osaka zal in aanwezigheid van Monique de Vries, staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, en professor Dr. I. Kohno, president van de Universiteit van Okayama, het samenwerkingscontract 'CLEANSOIL' ondertekend worden tussen zeven Nederlandse en meerdere Japanse partners. Namens de Japanse consortiumleden wordt getekend door Prof. Dr. K. Akai, directeur van het Geo-Research Institute in Osaka. De ondertekening aan Nederlandse zijde vindt plaats door Ing. J.J. Wentink, directeur van GeoDelft. Deze samenwerking, onder de naam 'CLEANSOIL', heeft als doel om gezamenlijk in Japan en Nederland onderzoekstechnieken op het gebied van bodemsanering en bodemmilieu-meten te ontwikkelen.

In Japan gaat steeds meer aandacht uit naar het beheren en saneren van verontreinigde terreinen. Een consortium van vooraanstaande Nederlandse bedrijven heeft, op initiatief van MAP en Japan Insite, een demonstratieproject opgezet in Japan. In dit project worden op verontreinigde locaties Nederlandse onderzoeks- en saneringstechnieken toegepast en gedemonstreerd. De eerste resultaten hiervan zullen tijdens het Johannis De Rijke Memorial Symposium gepresenteerd worden.

Ook voor de Nederlandse consortiumleden is het eerste resultaat reeds te melden: de licentie voor een Nederlandse onderzoekstechniek met grondradar is inmiddels gekocht door een Japans ingenieursbureau.

Het Johannis De Rijke Memorial Symposium wordt op 21 en 22 april in Osaka gehouden. Dit symposium wordt georganiseerd in het kader van de relatie 400 jaar Japan - Nederland door het Japanse Ministerie van Construction en Transport en het Nederlandse Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Hierbij zullen onder meer Prins Willem Alexander en staatssecretaris De Vries aanwezig zijn. Centraal hierin staat de hedendaagse bilaterale samenwerking op het gebied van civiele techniek, waterbouw en milieu. Bijna 2300 Nederlandse en merendeels Japanse geotechnici en milieutechnici zullen zich buigen over actuele problemen en oplossingen.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie