Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VROM publiceert onderzoek woningbehoefte

Datum nieuwsfeit: 22-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VROM publiceert onderzoek woningbehoefte

Het ministerie van VROM heeft op 19 april jl. een analyse gepubliceerd van de cijfers van het Woningbehoefte-onderzoek 1998. Staatssecretaris Remkes van VROM kreeg op deze dag het eerste exemplaar van het rapport "Perspectief op wonen" uit handen van prof. Hooimeijer, een van de samenstellers. Dit gebeurde tijdens een symposium in Den Haag dat geheel gewijd was aan de resultaten en mogelijkheden van het Woningbehoefte-onderzoek 1998 (WBO).

Het rapport bevat de analyses door een aantal onderzoeksbureaus van de cijfers uit het WBO 1998 die vorig jaar door VROM en het CBS werden gepubliceerd. Alle onderwerpen die aan de circa 120.000 respondenten zijn voorgelegd komen in dit rapport uitgebreid aan de orde. Soms gebeurt dit aan de hand van oude begrippen uit de Nota Volkshuisvesting in de jaren negentig. Vaak wordt een opstap gemaakt naar nieuwe thema's die in de Nota Wonen aan de orde zullen komen. Zoals bekend is de algemene trend dat er een verschuiving is in de vraag naar meer kwaliteit van het wonen, zowel wat betreft de woning als de woonomgeving. De verschillende analyses in "Perspectief op wonen" gaan verder ondermeer in op de concurrentie tussen huur en koop, bewonersoordelen over de kwaliteit van de nieuwbouw, de beschikbaarheid van woningen voor ouderen, de motieven om te willen verhuizen naar een andere woning en de woonwensen van allochtonen. Het WBO 1998 vormt het basismateriaal voor de verschillende scenario's en prognoses die gebruikt worden voor de Nota Wonen. Aan dit onderzoek hebben voor het eerst zo'n 150 gemeenten meegedaan. In die gemeenten is de gebruikelijke steekproef vergroot zodat ook voor die plaatsen voldoende betrouwbare uitkomsten uit het onderzoek kwamen.

Bestelinformatie

Titel: Perspectief op wonen
Te bestellen bij:
Distributiecentrum VROM
Postbus 2727
3430GC Nieuwegein
Tel. 0900 8052
Fax. 0900 2018052

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie