Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Begin selectie Olympische zeil- en windsurfklassen

Datum nieuwsfeit: 23-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

Persberichten

DATUM: 18-4-2000

Begin selectie Olympische zeil- en windsurfklassen.Semaine Olympique in Frankrijk (23 - 28 april) is eerste
selectie-evenement voor groot deel van de Olympische zeil- en
windsurfklassen.

Nog maar krap vijf maanden en dan beginnen de Olympische Spelen. Voor het Fortis Bank Dutch Olympic Sailing Team breekt een belangrijke tijd aan omdat voor de meeste klassen de Semaine Olympique Hyeres (23-28 april) en de SPA Regatta in Medemblik (24-28 mei) aangewezen zijn als selectie-evenement.

Wie als beste uit deze evenementen naar voren komt in die klassen die zich al ge-kwalificeerd hebben, wordt door het KNWV voor uitzending naar de Spelen aan NOC*NSF voorge-dragen.

Nederland heeft zich al geplaatst in de klassen: Mistral Heren, Mistral Dames, Europe, Finn, Laser, 470-dames, 49er, Tornado en Soling. Voor de Starklasse is het WK van 10-21 mei de laatste
moge-lijkheid en voor de 470-heren het WK van 10-19 mei in Hongarije.
Kwalificatie als deelnemer Voor de Europe klasse is de selectie in
1999 beslist in het voordeel van Margriet Matthijsse. Zij is genomineerd door NOC*NSF in de Europe klasse. In de 49-er klasse waren ook vorig jaar de selectie-evenementen. Nederland heeft vooralsnog geen kandidaten voorgedragen omdat naast de selectie-evenementen de zeilers in de A of B1 kernploeg moeten zitten. In de Starklasse gelden de volgende evenementen EK en WK 1999 en WK 2000. Bij de windsurfers draait het om de Semaine Olympique in Hyeres en het EK van 18 - 28 mei in het Spaanse Cadiz. Voor de overige klassen is zowel de Semaine Olympique als de SPA Regatta aangewezen als selectie-evenement.
Deelnemers aan het selectie-evenement Semaine Olympique in Hyeres zijn:

* Mistral-Heren: Martijn van Geemen (Monnickendam), Jerome Corba (Hoogeveen), Joeri van Dijk (Ter Aar) Roy van Koolwijk (Duiven), Michel L'Amie (Alphen a.d. Rijn)

* Mistral Dames: Marga Stalman (Hoogezand),Yvette v.Dijk (Paterswolde), Petra v.d. Linden (Alphen ad. Rijn)

* Laser: Serge Kats (Hellevoetsluis) Finn Martijn van Muyden (Rotterdam), Stefan de Vries (Kropswolde)

* 470-dames: Carolijn Brouwer (Ommen) met Alexandra Verbeek (Amsterdam); Lisa Westerhof (Den Dolder) met Ardis Bollweg (Delft);

* 470-heren: Sven en Calle Koster (Uithoorn) Tornado Ron van Teylingen (Amsterdam)/Herbert Dercksen (Amsterdam); Sven
Karsenbarg (Weesp)/ Remco Kenbeek (Amsterdam); Gunnar Larsen (Hoek van Holland) /Gerhard van Geest ('s-Gravenzand) Soling Roy Heiner (Enkhuizen), Peter van Niekerk (Amsterdam), Dirk de Ridder (Waddinxveen)

(wijzingingen voorbehouden: de atleten kunnen zich t/m 21 april
2000 inschrijven voor deelname aan de selectie-evenementen.)
Wedstrijdprogramma Semaine Olympique In totaal strijden er maar liefst
58 Nederlanders op het Franse wedstrijdwater. De eerste start is zondag 23 april om 14.00 uur. Als weer en wind het toelaten worden er maximaal twee races per dag gevaren; uitzondering hierop vormt de Soling klasse die van 23 tot en met 26 april drie races per dag varen. De beste acht van het Solingklassement gaan op 27 en 28 april over naar het matchracen.

Laat meer artikelen zien over: Wedstrijdsport

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie