Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 23-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van zondag 1e Paasdag
16:37 zondag 23 april 2000

Bert Peters 0591 662014 of 0653 238059

Gasselternijveen, ongeval met letsel
Reed zaterdagmorgen omstreeks 11.30 uur een 38-jarige man op zijn motor over de Drentse Mondenweg, zijn 10-jarige zoon zat bij hem achterop. De motorrijder nam een flauwe bocht naar rechts te ruim waardoor hij op de linker weghelft terechtkwam. Daar botste hij frontaal op een auto die werd bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Gieterveen. De motorrijder en zijn zoon raakten beiden gewond als gevolg van die botsing en werden overgebracht naar het Rafajaziekenhuis in Stadskanaal. De zoon brak beide polsen, de vader brak zijn enkel en bekken.

Huis ter Heide, ongeval met letsel
Vannacht omstreeks 01.00 uur reed een 39-jarige man over de Kolonievaart en kwam op de linker weghelft terecht. Daar boste hij frontaal op een auto bestuurd door een 32-jarige man uit Groningen. Beide bestuurders raakten gewond en werden per ambulance vervoerd naar het WZA. Van de 39-jarige werd een bloedproef genomen, zijn auto was al een jaar over de APK-keuring heen.

Emmen, alcomobiliste
Probeerde gisteravond omstreeks 18.30 uur een 48-jarige vrouw uit Emmen weg te rijden op het Uilenveld. Zij kwam daarbij terecht tussen de bosschages. Een getuige belde de politie die de vrouw achter het stuur aantrof. Zij was zodanig dronken dat een blaastest niet lukte. Van haar werd een bloedproef genomen.

Holsloot, ongeval met letsel
Reed gisteravond omstreeks 19.15 uur een 19-jarige man uit Nieuw-Schoonebeek met zijn auto over de Eldijk richting Achterste Erm. Op de kruising met de Verl Hoogeveensevaart sloeg hij af maar haalde de bocht niet vermoedelijk door te hoge snelheid waardoor hij tegen een boom botste. Hij werd in de omgeving bij een paasvuur aangetroffen en verklaarde daar al binnen tien minuten drie flessen bier gedronken te hebben. Een blaasproef wees een alcoholpromillage uit van 1,1.
Zuidwolde, alcomobilist
Reed gisteravond omstreeks 23.45 uur een 44-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Echtenseweg. Bij controle bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 0,7.

Ruinerwold, uitslaande woningbrand
Brandde gistermorgen omstreeks 07.45 uur de gehele benedenverdieping uit van een woning aan de Vorenwolde. De vader ging omstreeks 07.00 uur naar zijn werk waarna één van de kinderen drie kwartier later de brand ontdekte. De moeder en de drie kinderen van 2, 8 en 10 jaar konden springend van de bovenverdieping de woning verlaten waarbij het letsel zich beperkte tot een bezeerde voet van één van de dochters. Onderzoek van de technische recherche sloot een technische oorzaak uit. Niet uitgesloten wordt geacht dat het jongste kind op de benedenverdieping met vuur gespeeld heeft nadat de vader de woning verliet.

Hoogeveen, ongeval met letsel
Gisteravond omstreeks 20.30 uur reed een 39-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Kanaalweg. Op de kruising met de Vos van Steenwijklaan verleende hij bij het afslaan geen vrije doorgang aan een tegemoetkomende auto die werd bestuur door een 45-jarige man uit Hardenberg. Een aanrijding was het gevolg waardoor de 45-jarige echtgenote van de bestuurder uit Hardenberg gewond raakte en naar het Bethesdaziekenhuis werd overgebracht. Zij had nek- en schouderklachten.

Meppel, alcomobilist
Reed vannacht omstreeks 04.25 uur een 27-jarige man uit Koekange met zijn auto over de Ruinerwoldseweg. Daar bleek hij na controle een alcoholpromillage te hebben van ruim 1 promille. Zijn auto wordt nog technisch onderzocht.

Assen, diefstal uit woning
Ontdekte vannacht de 24-jarige bewoner aan de Staringstraat dat in zijn woning was ingebroken en de videorecorder, een GSM en een decoupeerzaag waren weggenomen. Toegang werd verkregen door een raam open te wrikken.

Assen, diefstal uit woning
Deed een 31-jarige man uit de Obrechtlaan aangifte van inbraak. Vannacht werden weggenomen de videorecorder en een Nintendo superspelcomputer. Een uitzetraam werd vernield waarna toegang werd verkregen.

Eelde, diefstal uit woning
Deed vanmorgen een 38-jarige man uit Eelde aangifte van inbraak in zijn woning aan de Broekstukken. een raam is geforceerd. Twee computers en de videorecorder werden weggenomen.
Emmen, geweld met letsel
Vond vannacht omstreeks 02.30 uur een vechtpartij plaats aan de Hoofdstraat. Een aantal jongens kreeg ruzie met elkaar waarbij een 26-jarige man uit Bussum door een 22-jarige man uit Emmen met een schilmesje in het gezicht werd gestoken. Hij werd per ambulance naar het Scheperziekenhuis overgebracht. De verdachte werd later in zijn woning aangehouden en het bebloede mes werd daar aangetroffen en in beslag genomen.

Emmen, chalet uit de takels
Werd gisteren een gloednieuw chalet op een dieplader vervoerd van Steenwijk naar een woonwagencentrum aan de Vleerackers. Daar werd het 18 ton wegen gevaarte in de takels genomen om op de standplaats geplaatst te worden. Toen het chalet boven een andere wagen hing gleed hij uit de takels en kwam op die wagen terecht. Er gebeurden geen persoonlijke ongelukken, de bewoners waren die dag juist om deze reden weggegaan. De arbeidsinpectie kwam ter plaatse evenals vertegenwoordigers van verzekeringsmij van het takelbedrijf en het transportbedrijf. Gisteravond laat werd het chalet met behulp van een tweede kraan tijdelijk op de bewuste standplaats gezet. Nog niet bekend wat er precies mis ging met de draagconstructie.
Emmen, diefstal bij GGD
Werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in het gebouw van de GGD aan de Minister Kanstraat. een raam werd met een steen vernield waarna men kon binnenkomen. Twee complete computers werden weggenomen. een 41-jarige man uit Emmen deed aangifte. Schadebedrag onbekend.
Diefstal radardetectoren
Werden enkele aangiften gedaan van diefstal van radardetectoren. In Assen aan de Witterstraat raakte een 28-jarige Assenaar zo'n apparaat kwijt uit zijn bestelbus.
Ook in Assen raakte een 44-jarige man uit Witten de radartetector kwijt toen zijn auto geparkeerd stond aan de Zuidersingel. In Emmen raakte een 52-jarige Emmenaar een detector kwijt toen zijn auto geparkeerd stond op het parkeerdek aan de Westerstraat.
Tynaarlo, massale vechtpartij
Vond vannacht een vechtpartij plaats voor een disco aan de Vriezerweg tussen jongeren uit Smilde en Vries. De aanleiding is nog niet bekend. Vermoedelijk is er binnen de disco iets gebeurd waarna later in de nacht, toen men buiten op de discobus stond te wachten, de gemoederen oplaaiden. De politie maakte met behulp van twee honden een einde aan de schermutselingen, daarbij geholpen door de portiers van de disco die de beide groepen gescheiden hielden. een jongen werd met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis met een gebroken pols, een jongen miste twee voortanden en een opdringerige man negeerde de waarschuwingen van een hondengeleider en werd door een diensthond in de arm gebeten. Niet bekend is of hij daar verwondingen aan heeft overgehouden. Een 18-jarige man uit Smilde werd aangehouden, twee andere verdachten uit Hoogersmilde zullen door de politie nog worden gehoord. Ook zullen nog getuigen worden gehoord.
Assen, Man vermist
Wordt sinds gistermorgen omstreeks 09.30 uur de 35-jarige Klaas Renze Merkus vermist. Hij verbleef in de beschermde woonvorm 'De Beunheugte' aan de Beunheugte. Hij is weggegaan op een groene herenfiets en heeft medicijnen nodig die hij waarschijnlijk niet bij zich heeft. Hij is 1.85 m lang, fors postuur, donkerblond kort haar. Hij draagt lichte sportschoenen, een spijkerbroek en een blauw jack. Zijn gebogen houding is kenmerkend voor hem. Mogelijk zoekt hij de rust van de bossen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...