Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 23-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van zondag 1e Paasdag
16:37 zondag 23 april 2000

Bert Peters 0591 662014 of 0653 238059

Gasselternijveen, ongeval met letsel
Reed zaterdagmorgen omstreeks 11.30 uur een 38-jarige man op zijn motor over de Drentse Mondenweg, zijn 10-jarige zoon zat bij hem achterop. De motorrijder nam een flauwe bocht naar rechts te ruim waardoor hij op de linker weghelft terechtkwam. Daar botste hij frontaal op een auto die werd bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Gieterveen. De motorrijder en zijn zoon raakten beiden gewond als gevolg van die botsing en werden overgebracht naar het Rafajaziekenhuis in Stadskanaal. De zoon brak beide polsen, de vader brak zijn enkel en bekken.

Huis ter Heide, ongeval met letsel
Vannacht omstreeks 01.00 uur reed een 39-jarige man over de Kolonievaart en kwam op de linker weghelft terecht. Daar boste hij frontaal op een auto bestuurd door een 32-jarige man uit Groningen. Beide bestuurders raakten gewond en werden per ambulance vervoerd naar het WZA. Van de 39-jarige werd een bloedproef genomen, zijn auto was al een jaar over de APK-keuring heen.

Emmen, alcomobiliste
Probeerde gisteravond omstreeks 18.30 uur een 48-jarige vrouw uit Emmen weg te rijden op het Uilenveld. Zij kwam daarbij terecht tussen de bosschages. Een getuige belde de politie die de vrouw achter het stuur aantrof. Zij was zodanig dronken dat een blaastest niet lukte. Van haar werd een bloedproef genomen.

Holsloot, ongeval met letsel
Reed gisteravond omstreeks 19.15 uur een 19-jarige man uit Nieuw-Schoonebeek met zijn auto over de Eldijk richting Achterste Erm. Op de kruising met de Verl Hoogeveensevaart sloeg hij af maar haalde de bocht niet vermoedelijk door te hoge snelheid waardoor hij tegen een boom botste. Hij werd in de omgeving bij een paasvuur aangetroffen en verklaarde daar al binnen tien minuten drie flessen bier gedronken te hebben. Een blaasproef wees een alcoholpromillage uit van 1,1.
Zuidwolde, alcomobilist
Reed gisteravond omstreeks 23.45 uur een 44-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Echtenseweg. Bij controle bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 0,7.

Ruinerwold, uitslaande woningbrand
Brandde gistermorgen omstreeks 07.45 uur de gehele benedenverdieping uit van een woning aan de Vorenwolde. De vader ging omstreeks 07.00 uur naar zijn werk waarna één van de kinderen drie kwartier later de brand ontdekte. De moeder en de drie kinderen van 2, 8 en 10 jaar konden springend van de bovenverdieping de woning verlaten waarbij het letsel zich beperkte tot een bezeerde voet van één van de dochters. Onderzoek van de technische recherche sloot een technische oorzaak uit. Niet uitgesloten wordt geacht dat het jongste kind op de benedenverdieping met vuur gespeeld heeft nadat de vader de woning verliet.

Hoogeveen, ongeval met letsel
Gisteravond omstreeks 20.30 uur reed een 39-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Kanaalweg. Op de kruising met de Vos van Steenwijklaan verleende hij bij het afslaan geen vrije doorgang aan een tegemoetkomende auto die werd bestuur door een 45-jarige man uit Hardenberg. Een aanrijding was het gevolg waardoor de 45-jarige echtgenote van de bestuurder uit Hardenberg gewond raakte en naar het Bethesdaziekenhuis werd overgebracht. Zij had nek- en schouderklachten.

Meppel, alcomobilist
Reed vannacht omstreeks 04.25 uur een 27-jarige man uit Koekange met zijn auto over de Ruinerwoldseweg. Daar bleek hij na controle een alcoholpromillage te hebben van ruim 1 promille. Zijn auto wordt nog technisch onderzocht.

Assen, diefstal uit woning
Ontdekte vannacht de 24-jarige bewoner aan de Staringstraat dat in zijn woning was ingebroken en de videorecorder, een GSM en een decoupeerzaag waren weggenomen. Toegang werd verkregen door een raam open te wrikken.

Assen, diefstal uit woning
Deed een 31-jarige man uit de Obrechtlaan aangifte van inbraak. Vannacht werden weggenomen de videorecorder en een Nintendo superspelcomputer. Een uitzetraam werd vernield waarna toegang werd verkregen.

Eelde, diefstal uit woning
Deed vanmorgen een 38-jarige man uit Eelde aangifte van inbraak in zijn woning aan de Broekstukken. een raam is geforceerd. Twee computers en de videorecorder werden weggenomen.
Emmen, geweld met letsel
Vond vannacht omstreeks 02.30 uur een vechtpartij plaats aan de Hoofdstraat. Een aantal jongens kreeg ruzie met elkaar waarbij een 26-jarige man uit Bussum door een 22-jarige man uit Emmen met een schilmesje in het gezicht werd gestoken. Hij werd per ambulance naar het Scheperziekenhuis overgebracht. De verdachte werd later in zijn woning aangehouden en het bebloede mes werd daar aangetroffen en in beslag genomen.

Emmen, chalet uit de takels
Werd gisteren een gloednieuw chalet op een dieplader vervoerd van Steenwijk naar een woonwagencentrum aan de Vleerackers. Daar werd het 18 ton wegen gevaarte in de takels genomen om op de standplaats geplaatst te worden. Toen het chalet boven een andere wagen hing gleed hij uit de takels en kwam op die wagen terecht. Er gebeurden geen persoonlijke ongelukken, de bewoners waren die dag juist om deze reden weggegaan. De arbeidsinpectie kwam ter plaatse evenals vertegenwoordigers van verzekeringsmij van het takelbedrijf en het transportbedrijf. Gisteravond laat werd het chalet met behulp van een tweede kraan tijdelijk op de bewuste standplaats gezet. Nog niet bekend wat er precies mis ging met de draagconstructie.
Emmen, diefstal bij GGD
Werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in het gebouw van de GGD aan de Minister Kanstraat. een raam werd met een steen vernield waarna men kon binnenkomen. Twee complete computers werden weggenomen. een 41-jarige man uit Emmen deed aangifte. Schadebedrag onbekend.
Diefstal radardetectoren
Werden enkele aangiften gedaan van diefstal van radardetectoren. In Assen aan de Witterstraat raakte een 28-jarige Assenaar zo'n apparaat kwijt uit zijn bestelbus.
Ook in Assen raakte een 44-jarige man uit Witten de radartetector kwijt toen zijn auto geparkeerd stond aan de Zuidersingel. In Emmen raakte een 52-jarige Emmenaar een detector kwijt toen zijn auto geparkeerd stond op het parkeerdek aan de Westerstraat.
Tynaarlo, massale vechtpartij
Vond vannacht een vechtpartij plaats voor een disco aan de Vriezerweg tussen jongeren uit Smilde en Vries. De aanleiding is nog niet bekend. Vermoedelijk is er binnen de disco iets gebeurd waarna later in de nacht, toen men buiten op de discobus stond te wachten, de gemoederen oplaaiden. De politie maakte met behulp van twee honden een einde aan de schermutselingen, daarbij geholpen door de portiers van de disco die de beide groepen gescheiden hielden. een jongen werd met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis met een gebroken pols, een jongen miste twee voortanden en een opdringerige man negeerde de waarschuwingen van een hondengeleider en werd door een diensthond in de arm gebeten. Niet bekend is of hij daar verwondingen aan heeft overgehouden. Een 18-jarige man uit Smilde werd aangehouden, twee andere verdachten uit Hoogersmilde zullen door de politie nog worden gehoord. Ook zullen nog getuigen worden gehoord.
Assen, Man vermist
Wordt sinds gistermorgen omstreeks 09.30 uur de 35-jarige Klaas Renze Merkus vermist. Hij verbleef in de beschermde woonvorm 'De Beunheugte' aan de Beunheugte. Hij is weggegaan op een groene herenfiets en heeft medicijnen nodig die hij waarschijnlijk niet bij zich heeft. Hij is 1.85 m lang, fors postuur, donkerblond kort haar. Hij draagt lichte sportschoenen, een spijkerbroek en een blauw jack. Zijn gebogen houding is kenmerkend voor hem. Mogelijk zoekt hij de rust van de bossen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie