Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Legoland Denemarken bouwt voetbalstadion

Datum nieuwsfeit: 23-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 23 MAART 2000

Uit: Nieuwsbrief Deens Verkeersbureau april 2000

Legoland bouwt voetbalstadion

In het Deense recreatiepark Legoland in Billund op Jutland is de nieuwste bezienswaardigheid ingewijd: een kopie van het nationale Deense voetbalstadion `Parken' in Kopenhagen. Bij de plechtigheid waren onder meer de komende Deense bondscoach Morten Olsen en diens assistent Michael Laudrup (beiden ex-Ajax) aanwezig.

Vier model-ontwerpers van LEGO hebben de hele afgelopen winter in totaal 1600 werkuren gebruikt om het mini-stadion te bouwen. Het is gemaakt op een schaal van 1:60 en bestaat uit 320.000 Legosteentjes. Op het veld staan twee elftallen en op de tribunes zitten welgeteld
6628 toeschouwers. Het stadion staat vlakbij de ingang van het attractiepark, dat zojuist begonnen is aan het nieuwe seizoen.
De bouw van het stadion, aan de vooravond van het Europees kampioenschap voetbal in Nederland en België, is onder meer bedoeld om aandacht te vragen voor een dezer dagen door LEGO op de markt gebracht tafelvoetbalspel voor kinderen. De Deense speelgoedfabrikant organiseert deze zomer een tafelvoetbaltoernooi voor kinderen uit heel Europa. De finale van dit toernooi zal LEGO in Nederland laten verspelen.

Legoland is dit jaar 20 procent groter geworden, onder meer door de in gebruikneming van de nieuwe attractie `Adventure Land,' waar bezoekers terechtkunnen voor `ontdekkingsreizen' in een landschap met bergen, kloven en junglepaden.

Legoland is dit jaar geopend tot en met 29 oktober, dagelijks van 10 tot 20 uur, in het hoogseizoen van 10 tot 21 uur.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie