Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grootste veerboot ter wereld gaat `Ulysses' heten

Datum nieuwsfeit: 23-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 24 APRIL 2000

Persbericht Ierland april 2000

`ULYSSES' GEKOZEN ALS NAAM VOOR DE GROOTSTE FERRY TER WERELD

Momenteel wordt in Finland in opdracht van Irish Ferries, de grootste passagiersveerboot ter wereld gebouwd. De naam is al bekend, het schip zal Ulysses gaan heten, geinspireerd door het klassieke meesterwerk van James Joyce, een boek dat sowieso veel parallelen vertoond met de Odysseus van Homerus.

Dit gigantische, luxe 12 -deks schip zal gaan varen op de route Holyhead - Dublin en kan zo'n 1300 personenwagens of 260 vrachtwagens met oplegger plus 2000 passagiers/bemanningsleden per afvaart vervoeren. Tijdens de piekvaartijden is op deze manier de vrachtcapaciteit verdubbeld terwijl er voor de toeristen voldoende ruimte overblijft.

Aan boord zal voor alle mogelijke faciliteiten gezorgd worden, zoals restaurants, een winkelcentrum, lounge bars, maar ook een traditionele Ierse pub en een coffeeshop.

Het schip zal twee retour-afvaarten per dag maken, vaartijd ongeveer drie uur.

Voor meer informatie:

Hall Public Relations and Corporate Affairs

Tel: 00 353 1 660 9377
Fax: 00 353 1 6609742

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie