Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruud Janssen wint jeugdtoernooi schaken Spijkenisse

Datum nieuwsfeit: 23-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Ruud Janssen wint jeugdtoernooi Spijkenisse

door Hans Roomer

Op zaterdag 22 april werd het 6e J. de Kluyver Jeugdschaaktoernooi gehouden. Een jaarlijks terugkerend evenement voor schaakminnende jongens en meisjes van 7 tot 25 jaar. De organisatie was weer in handen van de jeugdleider Kees Hamelink van de schaakvereniging Spijkenisse, die werd bijgestaan door een twintigtal medewerkers en medewerksters met het in goede banen leiden van het jonge schaakvolkje.

Dat was ook wel nodig, want de opkomst overtrof dit jaar weer alle records, ruim 200 kinderen hadden zich voor het toernooi aangemeld, waaronder 9 deelnemers uit de zusterstad Thetford, Engeland. Zij werden ingedeeld naar leeftijd over 5 groepen. De jongste in groep D of E, meisjes met blauwe, gele en rode strikken in het haar en jongens die met veel bravoure achter het schaakbord gingen zitten, maar soms toch nog moeite hadden met de juiste loop van de stukken. Ze speelden met jeugdig enthousiasme, de stukken recht vooruit en slaan wat je slaan kon.

De wat oudere kinderen speelden in de groepen B en C waarin de toekomstige schaaktalenten al duidelijk waren te onderkennen. En tenslotte was er groep A met de reeds bekende jeugdspelers, IM Ruud Jansen, rapidkampioen Rick Lahaye, de talenten Joost van Ruitenberg en Jordy Lahaye en de jeugdschaakkampioene Désiree Hamelink. Ruud Janssen won na een beslissingspartij tegen Joost van Ruitenberg. Winnaars overige groepen: B: Matthew Tan, C: Rob Boersma, D: Steven van Trigt, E: Doudou MoulOud.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie