Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Semaine Olympique Hyeres: Niet gezeild op tweede dag

Datum nieuwsfeit: 24-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

Persberichten

DATUM: 24-4-2000

WEDSTRIJDZEILEN - HyeresZeilen, Semaine Olympique Hyeres : Niet gezeild op de tweede dag.

Op de tweede dag is er niet gezeild in Hyeres vanwege de harde wind. Zuid-Frankrijk staat bekend om zijn mistral, een zeer sterke wind uit het Rhonedal. Er werd vandaag meer dan 40 knopen wind gemeten op de verschillende wedstrijdbanen. Dat is windkracht 8 tot 9. Teveel wind voor de olympische zeilers om van start te gaan. De verwachting is dat de wind morgen zal gaan liggen en dat bijna duizend zeilers weer het water op zullen gaan.

Ter info: Status-quo Olympische zeilploeg Landen kwalificatie De zeilsport kent elf Olympische klassen en Nederland is in negen van die elf klassen, als land gekwalificeerd. Nederland heeft zich al
geplaatst in negen klassen en schaart zich daarmee in de top tien van de zeilnaties in de Mistral (surfplank) Heren; Mistral (surfplank) Dames; Europe (dames eenmansboot); Finn (heren eenmansboot); Laser (heren eenmansboot); 470 (dames tweepersoons-boot); 49er (skiff - tweemansboot), Tornado (Multihull tweeman), Soling (drie mans
kielboot). Voor de Starklasse (tweemanskielboot) is het WK van 10-21 mei de laatste mogelijkheid en voor de 470-heren (heren tweemansboot) het WK van 10-19 mei in Hongarije.

Kwalificatie als deelnemer Kandidaten moeten de, van tevoren
aangewezen onderlinge selectiewedstrijden winnen van hun tegenstander, maar daarnaast moeten de zeilers ook een A of B1 status bezitten voor voordracht door het KNWV aan het NOC*NSF. Voor alle klassen, behalve de Europe, 49-er, Windsurfers (Mistral Dames en Heren) en de Star, zijn de Semaine Olympique 2000 en de SPA Regatta dit jaar aangewezen als selectie-evenement. Alleen in de Europe klasse is de selectie in
1999 reeds besloten in het voordeel van Margriet Matthijsse. Zij is dus al genomineerd door NOC*NSF in de Europe klasse. In de 49-er klasse waren ook vorig jaar de selectie-evenementen maar de teams voldeden niet aan de Aof B1 status met als gevolg dat er niemand aangewezen is. In de Starklasse gelden de EK en WK 1999 en WK 2000 als selectie. Bij de windsurfers zijn de Semaine Olympique in Hyeres en het EK van 18 - 28 mei in het Spaanse Cadiz bepalend voor selectie.
Deelnemers aan het selectie-evenement Semaine Olympique in Hyeres zijn:
Mistral-Heren: Martijn van Geemen (Monnickendam), Jerome Corba (Hoogeveen), Joeri van Dijk (Ter Aar), Roy van Koolwijk (Duiven), Michel L*Amie (Alphen a.d. Rijn)
Mistral Dames: Marga Stalman (Hoogezand),Yvette v.Dijk (Paterswolde), Petra v.d. Linden (Alphen ad. Rijn)
Laser: Serge Kats (Hellevoetsluis)
Finn: Martijn van Muyden (Rotterdam), Stefan de Vries (Kropswolde)
470-dames: Carolijn Brouwer (Ommen) met Alexandra Verbeek (Amsterdam); Lisa Westerhof (Den Dolder) met Ardis Bollweg (Delft);

470-heren: Sven en Calle Koster (Uithoorn)
Tornado: Ron van Teylingen (Amsterdam)/Herbert Dercksen (Amsterdam); Sven Karsenbarg (Weesp)/ Remco Kenbeek (Amsterdam); Gunnar Larsen (Hoek van Holland) /Gerhard van Geest (*s-Gravenzand)
Soling: Roy Heiner (Enkhuizen), Peter van Niekerk (Amsterdam), Dirk de Ridder (Waddinxveen)

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: ZeilenNoot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie