Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 24-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)
Maandag 24 april 2000 - 09.30 uur

Zware mishandeling
Houten - Zondagnacht werden twee jongens zonder aanleiding zwaar mishandeld.

Om half één fietste een groep van zeven jongeren over de Troubadoursborch in Houten. Plotseling werd één van groep -een 18-jarige jongen uit houten- van achteren geduwd door drie jongens op een scooter.

Toen het slachtoffer vroeg waarom men dit deed, werd hij meteen geslagen en geschopt. Een 19-jarige vriend van het slachtoffer wou tussen beiden komen en kreeg ook klappen.

Toen de groep te hulp kwam vertrokken de daders. Het 18-jarige slachtoffer liep bij de vechtpartij een gebroken neus, gebroken tanden, diverse kneuzingen en een kapotte mond op. De jongen werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Getuige dwingt dronken bestuurder tot stoppen
Breukelen - Op de Stationsweg werd zaterdagmiddag door een getuige een bestuurder aan de kant van de weg gezet.

Om vier uur zag een getuige een auto voor hem rijden die de weg niet meer kon volgen. De getuige dacht dat er alcohol in het spel was. Voor de veiligheid van de verdachte en het overige verkeer had de man de bestuurder tot stoppen gedwongen.

De inmiddels gearriveerde politie hield de 50-jarige man uit België aan en bracht hem naar het bureau. Bij de ademanalyse bleek dat de man bijna 3 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijontzegging van 17 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zes jongeren aangehouden voor vernielingen
Nieuwegein - Door getuigen werd gezien dat een groep van zes jongeren vernielingen pleegden op het Nedereind in Nieuwegein.
Ter plaatsen constateerden de politie een aantal vernielde postbussen en bomen. Hierop zijn alle jongeren aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Tijdens de fouillering trof de politie bij één van de verdachten een busje peperspray aan. bij een andere jongen werd een schroevendraaier in beslag genomen. Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie