Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leerzame Paasraces voor Qface Team Kroon in Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 24-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hierbij ontvangt u het persbericht van Qface Team Kroon over de maandag verreden Libertel DTCC races op Circuit PArk Zandvoort.

PERSINFORMATIE QFACE TEAM KROON

Leerzaam Paasweekend Qface Team Kroon

Zandvoort, 24 april 2000 - Qface Team Kroon heeft tijdens de wedstrijden voor het Libertel Dutch Touring Car Championship (DTCC) op Circuit Park Zandvoort geen podiumfinish kunnen scoren. Dat was vooraf ook niet verwacht. De gloednieuwe Clio's van het in het DTCC debuterende raceteam hebben nog veel ontwikkelingswerk nodig. De Paasraces werden door Qface Team Kroon voornamelijk gezien als een goede mogelijkheid om een aantal testkilometers te rijden.

Sinds de zeer geslaagde teampresentatie op dinsdag 18 april werkten de technici van Qface Team Kroon en het Engelse West Surrey Racing (die meehelpen bij de ontwikkeling van de auto) vrijwel dag en nacht om de Clio's van Marcel Alderden en Phil Bastiaans raceklaar te maken. Dat viel niet mee. Tijdens de eerste training op zaterdagochtend kwam alleen Marcel Alderden op de baan. Meer dan een zestiende tijd zat er niet in. Dat was vantevoren verwacht, de inwoner van Leimuiden zag deze training meer als een technische controle van het gloednieuwe materiaal. Tijdens de tweede training gaf de tweeliter-Renault Clio van Alderden nog steeds problemen. Verder dan een zeventiende plaats kwam de Kroon Racer niet. Phil Bastiaans kon deze training wel meerijden, als was zijn Clio maar net op tijd klaar. Desondanks reed de Kroon Racer de dertiende tijd. Na de warm up was Bastiaans vol goede moed voor de eerste race, die hij als laatste moest starten omdat hij niet had meegetraind. "Ik heb tijdens de warm up een paar lekkere ronden gereden. We moeten natuurlijk nog heel veel doen maar de basis van de auto is uitstekend. Al had ik de nodige problemen met mijn remmen."

Opmars ondanks problemen
De openingsrace van het Libertel DTCC-seizoen en daarmee de allereerste race van Qface Team Kroon in deze Koningsklasse van de Nederladnse racerij, was de Sprintrace. De wedstrijd telde acht ronden. Donald Molenaar startte vanaf pole position. Het was echter Duncan Huisman die als eerste de Tarzanbocht indook. Phil Bastiaans, gestart als twintigste, had op dat moment al twee rijders te pakken. Na de eerste ronde lag Bastiaans op de vijftiende plek. Halverwege de race was De Limburger nog een plaatsje opgeklommen. Marcel Alderden lag negentiende. Na zes van de acht ronden lagen Bastiaans en Alderden respectievelijk twaalfde en achttiende. Uiteindelijk kwam Phil Bastiaans als twaalfde over de finish. Ondanks ernstige remproblemen. Marcel Alderden kende ook problemen met de techniek van zijn Clio. De gasklepschakelaar had kuren. Desondanks werd Alderden zestiende. Ook hij had dus flink wat terrein goedgemaakt. De race werd gewonnen door Duncan Huisman. Ondanks dat het podium voor de Kroon Racers nog ver weg was, waren ze redelijk tevreden. "Dit is een soort veredeld testweekend," verklaarde Alderden. "Tijdens de Sprintrace reed ik mijn eerste ronden met de Clio op een droog circuit van Zandvoort." Bastiaans vulde aan: "We moeten realistisch zijn. Ik heb problemen met de remmen en de motor heeft nog te weinig vermogen. Tijdens de eerste officiële training reed ik zaterdag de dertiende tijd. Door de diskwalificatie van twee coureurs die voor mij stonden start ik als elfde. Zo slecht is dat niet maar aan de andere kant verwacht ik niet dat ik ver naar voren kan komen. Onze tijd komt nog."
Positief
De start van de tweede race, deze keer over dertien ronden, verliep chaotisch. Door een crash op het rechte stuk zag de organisatie zich genoodzaakt de Safety Car op de baan te brengen. Op dat moment reed Alderden op een prachtige tiende plek, Bastiaans was twaalfde. De Limburger moest zijn auto in de tweede ronde naast de baan parkeren. "Ik had opnieuw problemen met de remmen. Bij de start sloegen ze helemaal vast, pas nadat ik de Tarzanbocht gepasseerd was schoten ze weer los. Kort daarna liep de watertemperatuur plotseling heel hoog op. Er was een slang losggeschoten. Daarom moest ik de auto aan de kant zetten. Typische problemen die horen bij een nieuwe wagen. Jammer, ik had het team graag willen belonen voor het vele werk dat de laatste weken is verricht. We gaan nu hard aan het werk, tijdens de volgende race zie ik ons in ieder geval rond de vijfde plaats rijden. De Clio heeft heel veel potentie, " aldus Bastiaans. Zijn teamgenoot Marcel Alderden maakte een bliksemstart en lag lange tijd negende. "Dat was een beetje boven mijn stand. De auto's om mij heen waren veel sneller en ik viel terug," vertelde Alderden na afloop, nadat hij als dertiende over de streep was gekomen. "We hebben in ieder geval veel data kunnen verzamelen. Daarmee ben ik erg tevreden. Ik ben dan ook zeer positief over de rest van het seizoen." De race werd gewonnen door Sandor van Es.
De volgende race is op 14 mei, opnieuw op Circuit Park Zandvoort.

Uitslagen Paasraces, Libertel DTCC, 24 april 2000, Circuit Park Zandvoort

Race 1

1 Duncan Huisman BMW 320i/E46 8 ronden in 15:35.010
2 Donald Molenaar Renault Clio RS +9.220

3 Sebas. Bleekemolen Renault Mègane +10.740

12 Phil Bastiaans Renault Clio RS +34.337

16 Marcel Alderden Renault Clio RS +1:31.514

Snelste ronde:
Duncan Huisman 1:55.620, gemiddelde snelheid 133.887 km/u
Race 2

1 Sandor van Es BMW320i/E46 13 ronden in

2 Duncan Huisman BMW320i/E46 +3.270

3 Michael Bleekemolen Renault Mègane +20.095
13 Marcel Alderden Renault Clio RS +1:01.867

Snelste ronde:
Sandor van Es 1:55.064, gemiddelde snelheid 134.534 km/u
Stand Libertel DTCC na twee races

1 Duncan Huisman 39 punten

2 Sandor van Es 34 punten

3 Tim Coronel 22 punten

18 Phil Bastiaans 4 punten

19 Marcel Alderden 3 punten

Voor meer informatie:
Marcel Alderden 06 53137432
Phil Bastiaans 06 53711367
Kroon Racing 0297 254326

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie