Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bolderheij winnaar loodzware Tour de Luxembourg

Datum nieuwsfeit: 24-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bolderheij wint eerste wedstrijd Fiat Seicento Trofeo

Loodzware Tour de Luxembourg

De Tour de Luxembourg die op 22 en 23 april werd verreden was de eerste rally meetellend voor de Fiat Seicento Trofeo van het seizoen 2000. Een zware rally met zeer afwisselende klassementsproeven en ontelbare hairpins, verdeeld over 19 klassementsproeven. Van de 56 auto's die over het startpodium reden haalden na twee dagen slechts 30 de finish. Van de zes Trofeo-teams bereikten vier de eindstreep van de 276 kilometer lange rally.

De eerste dag was droog en overwegend zonnig en de stemming optimaal. Roel Fassbender was ervan overtuigd de hele wedstrijd aan kop te kunnen rijden en in eerste instantie lukte dat ook prima. De equipe ging heel goed van start en nam direct de leiding, gevolgd door Damen . Op proef 4 was Damen 13 seconden sneller dan zijn directe rivaal, omdat Fassbender met een lekke band te kampen had. Helaas werden beide rivalen op proef 7 met hetzelfde technische probleem geconfronteerd. Bij zowel Fassbender als Damen brak een aandrijfas.
Bolderheij ging hierna aan de leiding, met een grieperige Arina Reijnen naast zich. Bolderheij en Reijnen hadden op dat moment een voorsprong van 26 seconden op de nummer twee Eric Bolhaar en Wim Poortman. Dat team had het bijzonder naar de zin. Bolhaar: "Dit is echt de allermooiste rally die ik ooit heb gereden. De proeven zijn zeer afwisselend met veel hoogteverschillen en ontzettend veel hairpins."
Aan het einde van de eerste dag liep Bolderheij bijna 2,5 minuut uit op Bolhaar. De Vos eindigde op 10 seconden van Bolhaar en de equipe Landzaad en Van de Mispel bleven op vierde positie.

Op de tweede dag was het weer minder fraai. Halverwege de zwaarste en langste proef, proef 14 die voor een groot deel over smalle fietspaden liep, begon het te regenen. Vier equipes reden deze proef niet uit, waaronder de nummer twee (Theunissen) van het overall-klassement. Maar de Seicento's gingen stug door, met Bolderheij nog steeds aan kop gevolgd door Bolhaar, De Vos en Landzaat. Bij de service, na proef 15, konden de regenbanden er definitief onder, tot het einde van de rally. Bolderheij schreef hiermee de eerste titel van het seizoen op zijn naam.
Het begin van dit seizoen heeft veel gelijkenis met vorig jaar. In Belgie eindigde Bolderheij ook als eerste na uitval van Fassbender. Bolderheij: "Ik ging voor de winst, maar heb met beleid gereden en daardoor alles heel gebleven."

Einduitslag: Punten:


1. Bolderheij en Reijnen 15
2. Bolhaar en Poortman 12
3. De Vos en Brouwer 10
4. Landzaat en v/d Mispel 8
5. Fassbender en Hissink uitgevallen
6. Damen en Wassink uitgevallen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie