Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pech voor Geva-coureurs tijdens paasraces Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 24-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

PECH VOOR GEVA-COUREURS TIJDENS PAASRACES

Zandvoort, 24 april 2000. De beide Ford/Total-junior coureurs Jaap van Lagen uit Wekerom en Tristan te Pas uit Blaricum kwamen in actie tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort in de tweede race voor het Nederlands en Benelux-kampioenschap Formule Ford Zetec. De coureurs van het gerenommeerde Geva Racing-team hadden veel pech op de zonnige Zandvoortse racepiste, gadegeslagen door 14.000 toeschouwers.
In de tijdtrainingen, waarvan de eerste in de regen en de tweede op een droge baan plaatsvond, reed Jaap van Lagen naar de vierde startplaats. "Ik probeerde direct in het begin van de training een snelle tijd te rijden. In mijn eerste ronde ging ik al dwars en het spoor van de achterwielen was daarna niet optimaal meer. Met mijn vierde plaats was ik niettemin tevreden", luidde het resumé van de coureur uit het Gelderse Wekerom.
Tristan te Pas kwalificeerde zich uiteindelijk op de tiende plaats, nadat hij in de eerste training de vierde tijd reed. "In de regen ging het lekker, maar op een droog circuit mis ik gewoon nog teveel ervaring. Er zijn mensen die hier al jarenlang rijden, daar kan ik nog niet tegenop. Maar ik leer steeds meer", aldus Te Pas.
In de wedstrijd pakte Van Lagen met een geslaagde uitremactie voor de Tarzanbocht gelijk in de eerste ronde de tweede positie, terwijl Tristan te Pas doorstoomde naar de achtste plaats. De wedstrijd werd gedurende twee ronden geneutraliseerd, maar ook de herstart verliep zonder problemen. Van Lagen bond de strijd aan met de Belgische coureur Mike den Tandt om de leiding in de wedstrijd en pakte in de vierde ronde met een uitstekende manoeuvre de eerste plaats. "Daarna liet ik een gat vallen en was Den Tandt er weer voorbij", verklaarde de coureur later. Een inhaalpoging van Bas Schothorst in de strijd om de tweede plaats werd Van Lagen uiteindelijk noodlottig: beide kemphanen belandden in de grindbak. "Jammer, want wat hij wilde kon echt niet. Dat was gewoon een onmogelijke actie. Maar goed, volgende keer beter", aldus Van Lagen.
Tristan te Pas was na zijn goede start ook niet echt fortuinlijk. "De bevestiging van de uitlaat was afgebroken en daardoor moest ik de pits in. Dan zijn je kansen natuurlijk verkeken", zei de rijder, die als vijftiende weer de baan opkwam. "Toen ben ik weer zo hard mogelijk gaan rijden om in ieder geval nog een paar plaatsen terug te kunnen pakken. In de laatste ronde was ik in duel met de Belgische coureur André van Hoof, maar hij gooide de deur dicht en zo lagen we er alletwee af."

Uitslag: 1. Mike den Tandt (Bel), 2. Ferdinand Kool, 3. Michel Florie

Stand NK na 2 races: 1.Patrick Koel 35, 2. Ferdinand Kool 28, 3. Stefan de Groot, 22 7. Jaap van Lagen 18, 11. Tristan te Pas 13

Stand Benelux na 2 races: 1. Koel 32, 2. Kool 22, 3. Mike den Tandt 20 4.Jaap van Lagen 16, 9. Tristan te Pas 10

Voor de redactie: Meer informatie wordt u graag verstrekt door Gert Valkenburg, telefoon (06) 53 17 17 78.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie