Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Effenaar Eindhoven: BANG! in het donker

Datum nieuwsfeit: 24-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
De Effenaar Eindhoven

maandag 24: Festival:19.00: f 15,-
BANG! in het donker
Papas Fritas (USA), Flexa Lyndo (B), Tahiti 80 (FR), Sharko (B) & Blimey! (NL)
vvk start 3-4
Bang! in het donker is het ultieme festival voor de avontuurlijke popliefhebber !
In 1993 richtten drie Belgische muziekfreaks Bang! op. Enerzijds om hun de platen van hun favoriete bands als Shellac, Blonde Redhead, Black Heart Procession, Sophia en Pavement in België verkrijgbaar te maken en anderzijds om een EP genaamd `Zea' van het toen nog onbekende groepje dEUS uit te kunnen brengen. Nu is het volgens Bang! tijd geworden om ook Nederland eens kennis te laten maken met hun voorliefde voor `fijne muziek'.
De missie van Papas Fritas is het maken van eerlijke catchy pop die een euforisch gevoel teweeg brengt. Hun laatste plaat `Buildings and Grounds' ademt een zonnige Californische sfeer uit. Denk aan Steely Dan nummers die door de alternatieve versie van Phil Spector's Ronnettes zijn opgenomen. Tahiti 80 is een psychedelische combinatie van The Posies en Sebadoh met echo's van Beatles, Zombies en The Kinks. Ook Flexa Lyndo maakt briljante popparels maar bij deze band worden de bloedmooie melodiën besmet met wringende gitaarklanken. Bij zowel Sharko als Blimey! worden de popliedjes gelardeerd met vreemde geluiden en scheve samples.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie